Ίσως να μην αναγνωρίζετε όλοι την κοπέλα αυτή, όμως σίγουρα οι περισσότεροι έχετε ακούσει ένα από τα πιο διάσημα τραγούδια της, σε συνεργασία με τον TeddyLoid. Ναι, εννοώ αυτό ακριβώς. Το “ME!ME!ME!”, λοιπόν, είναι το τραγούδι με το οποίο η DAOKO έγινε διάσημη και στο εξωτερικό. Aς πάρουμε όμως τα πράγματα λίγο από την αρχή.

Η DAOKO, της οποίας το πραγματικό όνομα δε γνωρίζουμε, γεννήθηκε στις 4 Μαρτίου του 1997. Ξεκίνησε να γράφει και να συνθέτει μουσική στο σπίτι της, χρησιμοποιώντας ένα iMac που μοιραζόταν με όλους στο σπίτι. Οι ηχογραφήσεις της γίνονταν στο σαλόνι του σπιτιού της και ως αποτέλεσμα, για να μην την ακούει η οικογένειά της να τραγουδάει, προέκυψε το ψιθυριστό της στυλ. Όταν αργότερα αγόρασε δικό της υπολογιστή, απλά κράτησε το στυλ αυτό και στα demo της. Εδώ μπορείτε να βρείτε κάποια από τα πρώτα της τραγούδια.

Αργότερα, στην ηλικία των 15, άρχισε να ανεβάζει τα τραγούδια της στην ιστοσελίδα Nico Nico Douga, από όπου και έγινε αρκετά δημοφιλής και έτσι, υπέγραψε το πρώτο της συμβόλαιο το 2012 με την εταιρία LOW HIGH WHO?. To όνομα DAOKO δεν κρύβει κάποιο μήνυμα πίσω του και ήταν απλά το ψευδώνυμό της στο ίντερνετ.

Το πρώτο της άλμπουμ, Hyper Girl, κυκλοφόρησε στις 5 Δεκεμβρίου του 2012 με μεγάλη ανταπόκριση. Η φήμη της όλο και μεγάλωνε και πολλές εταιρίες άρχισαν να τη διεκδικούν. Τελικά, ύστερα από το άλμπουμ της Dimension που κυκλοφόρησε στις 4 Φεβρουαρίου του 2015 έφυγε από τη LOWHIGHWHO?, έκλεισε το blog της και υπέγραψε συμβόλαιο με την εταιρία TOY’S FACTORY. Στα παρακάτω λινκ μπορείτε να βρείτε το άλμπουμ της Hyper Girl:

Στην αρχή, επειδή το σχολείο της απαγόρευε την ανάμειξη των μαθητών του με τη βιομηχανία ψυχαγωγίας, έπρεπε να κρύβει το πρόσωπό της ακόμα και όταν βγήκε το πρώτο της άλμπουμ, DAOKO, με την καινούργια της εταιρία. Mόνο όταν κυκλοφόρησε το νέο της single, ShibuyaK / Samishii Kamisama, τον Οκτώβριο του 2015, όταν και τελείωσε το λύκειο, φανέρωσε για πρώτη φορά το πρόσωπό της. Παρακάτω μπορείτε να βρείτε το άλμπουμ της, DAOKO.

Από τότε η DAOKO απολαμβάνει πολλές συνεργασίες, τουλάχιστον άλλα τρία άλμπουμ, singles, ακόμα και για διαφημίσεις, και δύο tour. To τελευταίο της τραγούδι κυκλοφόρησε τον Απρίλιο σε συνεργασία με τον Kobayashi Takeshi, με τίτλο DRAMA και ακολούθησε άλλη μια συνεργασία τον Ιούνιο με τον MIYAVI.

Το τελευταίο τραγούδι της DAOKO σε συνεργασία με τον MIYAVI
Άλλο ένα τραγούδι της DAOKO σε συνεργασία με τον TeddyLoid

Η DAOKO είναι μια καλλιτέχνης με προοπτικές. Με το περίεργό της στυλ, τα παράξενα vocals, την σίγουρα εντυπωσιακή ένδυση και κυρίως την όρεξή της, από τα 15 της κιόλας χρόνια, είναι σίγουρο πως έχουμε να περιμένουμε ακόμα πολλά!


Πηγές: https://www.generasia.com/wiki/DAOKO
https://medium.com/@nicholasparks00/daoko-%E3%81%A0%E3%82%92%E3%81%93-fe5bddf4e193


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.