Το Terror in Resonance (Zankyō no Teroru) είναι άλλο ένα αξιόλογο δημιούργημα του Shinichirō Watanabe (πιο γνωστά δημιουργήματα του οποίου είναι το Cowboy Bebop, Samurai Champloo κ.ά.). Προβλήθηκε για πρώτη φορά τον Ιούλιο του 2014 και αποτελείται από 11 επεισόδια. Πρόκειται κυρίως για ένα αστυνομικό θρίλερ μυστηρίου αλλά υπάρχουν και έντονα δραματικά στοιχεία.
Σε αντίθεση με τις σειρές που προανέφερα, το Terror in Resonance είναι μια προσπάθεια του Watanabe να δημιουργήσει μια ιστορία πιο ρεαλιστική ή, για να το θέσω καλύτερα, μια ιστορία που διαδραματίζεται πιο κοντά στην σημερινή πραγματικότητα. Πιο συγκεκριμένα, η υπόθεση έχει ως εξής:
Στο σύγχρονο Tokyo, η αστυνομία πασχίζει να σταματήσει μια σειρά βομβιστικών επιθέσεων. Τα μόνα τους στοιχεία είναι βίντεο και γρίφοι που τους παραχωρούν οι ίδιοι οι βομβιστές, οι οποίοι φαίνεται να είναι δύο έφηβοι!
Οι δύο αυτοί έφηβοι ονομάζονται Nine και Twelve (γιατί έχουν αριθμούς για ονόματα; θα το δείτε..) και αποτελούν τους πρωταγωνιστές. Και οι δύο πανέξυπνοι, ο πρώτος πιο σκεπτικός και μεθοδικός, ο δεύτερος πιο αυθόρμητος και χαρωπός, θέλουν να δείχνουν διατεθειμένοι να κάνουν τα πάντα για να πετύχουν τον σκοπό τους. Στα σχέδια τους θα εμπλακεί άθελα της η νεαρή Lisa Mishima και θα καταλήξει συνεργός τους. Κύρια “απειλή” για αυτούς φαίνεται να είναι ο Kenjirō Shibazaki, ένας απ’ τους πιο χαρισματικούς ντεντέκτιβ.
Οι βασικοί χαρακτήρες έχουν πολύ καλή χημεία μεταξύ τους και παραδόξως, μέχρι το τέλος της σειράς, νοιάζεσαι σε μεγάλο βαθμό για τον καθένα από αυτούς. Και λέω παραδόξως καθώς πιστεύω ότι δεν αφιερώθηκε όσος χρόνος θα έπρεπε στους περισσότερους από τους χαρακτήρες. Αυτό βέβαια ίσως δικαιολογείται από τον μικρό αριθμό των επεισοδίων και την προσπάθεια διατήρησης του γρήγορου ρυθμού της πλοκής.
Το κύριο μέρος της πλοκής περιστρέφεται γύρω από το κυνηγητό μεταξύ των δύο βασικών στρατοπέδων (τουλάχιστον στο πρώτο μισό της σειράς. Από εκεί και πέρα τα πράγματα γίνονται πιο περίπλοκα). Το ερώτημα ποιος θα καταφέρει να ξεγελάσει πρώτος τον άλλο κρατάει τον θεατή σε αγωνία. Η αγωνία αυτή διογκώνεται όλο και περισσότερο καθώς πλησιάζει το τέλος, το οποίο όχι μόνο δεν απογοητεύει αλλά είναι τόσο καλό που κάνει την σειρά να ξεχωρίζει.
Το κυνηγητό που προανέφερα δεν κουράζει (αν και κάποιοι “γρίφοι” μοιάζουν υπερβολικά εξαναγκασμένοι) και οι σκηνές δράσης είναι πολύ καλές. Ακόμα καλύτερες όμως είναι οι δραματικές στιγμές, κάτι που δεν περίμενα από ένα anime αυτού του είδους. Επίσης, το μυστήριο της σειράς επικεντρώνεται στο μεγάλο σχέδιο των δύο πρωταγωνιστών. Ο στόχος τους δεν είναι ξεκάθαρος από την αρχή και δεν αποκαλύπτεται πλήρως μέχρι το τέλος.
Το animation είναι πολύ καλοδουλεμένο και όμορφο, κάτι που κάνει κάθε σκηνή να ξεχωρίζει. Ακόμη, οι μουσικές επιλογές της Yoko Kanno δίνουν την απαραίτητη ένταση που χρειάζονται κάποιες χαρακτηριστικές σκηνές και ανεβάζουν ακόμα περισσότερο την ποιότητα της σειράς.
Οι θεματικές του anime είναι πολλές και αρκετά ενδιαφέρουσες. Περνάει πολιτικά αλλά και ψυχολογικά μηνύματα ταυτόχρονα. Δεν μπορώ να αναφέρω πολλά καθώς τα μηνύματα αυτά αποκαλύπτονται προς το τέλος. Θα πω μόνο ότι κάποια από αυτά καταφέρνουν να προβληματίσουν ενώ κάποια άλλα, παρότι υποσχόμενα, θα μπορούσαν να εκτελεστούν καλύτερα.
Το Terror in Resonance είναι μια σειρά που σίγουρα κρατάει το ενδιαφέρον του θεατή και τον “επιβραβεύει” με ένα δυνατό φινάλε. Παρόλο που θα μπορούσε να χειριστεί κάποια πράγματα με καλύτερο τρόπο, σίγουρα αξίζει την προσοχή σας. Ειδικά αν είστε λάτρεις μιας σκοτεινής ιστορίας που βρίσκεται κοντά στην πραγματικότητα, δεν θα απογοητευτείτε.
0 Comments