Οι Sukima Switch (スキマスイッチ) είναι μία Ιαπωνική μπάντα/ντουέτο που αποτελείται από τους Ōhashi Takuya (大橋卓弥) και Tokita Shintarō (常田真太郎). Το συγκρότημα σχηματίστηκε το 1999 και είναι ενεργό μέχρι και σήμερα. Το στυλ της μουσικής τους είναι ιδιαίτερο καθώς συνδιάζει rock και jazz fusion.

Ο Ōhashi, γενημένος τον Μάιο 1978, είναι στα φωνητικά, στην κιθάρα και στην φυσαρμόνικα. Ο Tokita, γενημένος τον Φεβρουάριο 1978, είναι στο πίανο και διάφορα άλλα όργανα. Επίσης επιβλέπει την παραγωγή της μουσικής.

Tokita Shintarō και Ōhashi Takuya

Όπως οι περισσότερες επιτυχημένες Ιαπωνικές μπάντες, έτσι και τα τραγούδια των Sukima Switch έχουν εμφανιστεί σε διάφορες ταινίες, σειρές και παιχνίδια. Μερικά από αυτά τα κομμάτια είναι το “LINE” που είναι το 18ο θεματικό τραγούδι στο Naruto Shippuden, το “Golden Time Lover” το 3ο θεματικό τραγούδι στο Full Metal Alchemist Brotherhood και το “Ah Yeah!!” το 2ο θεματικό τραγούδι στο Haikyu!!.

Το τελευταίο τους άλμπουμ κυκλοφόρησε στις 13 Αυγούστου του 2019 με τον τίτλο “Shinku-kan Algorithm”. Προσωπικά προτείνω το τραγούδι “Revival” το οποίο φυσικά θα το βρείτε παρακάτω μαζί με το υπόλοιπο άλμπουμ.

Shinku-kan Algorithm Cover

Ένα από τα τραγούδια τους είναι μάλιστα είχε τιμητική θέση σε ένα μουσικό βιντεοπαιχνίδι για το Nintendo DS με τίτλο “Moero! Nekketsu Rhythm Damashii: Osu! Tatakae! Ouendan 2”. Το παιχνίδι κυκλοφόρησε μόνο στην Ιαπωνία τον Μάιο 2007.

Το κάθε τραγούδι μέσα στο παιχνίδι περιγράφει μια ξεχωριστή ιστορία η οποία αλλάζει ανάλογα με τις ικανότητες του παίκτη.

Mission 1 of Moero! Nekketsu Rhythm Damashii: Osu! Tatakae! Ouendan 2 – Translated

Προσωπικά βρίσκω την μουσική τους πολύ απαλή και χαλαρωτίκη. Από την άλλη, κάποια τραγούδια έχουν περισσότερη ζωντάνια.


Πηγές: www.animenewsnetwork.com/encyclopedia/people.php?id=69995
www.allmusic.com/artist/sukimaswitch-mn0001399754/biography
en.wikipedia.org/wiki/Sukima_Switch


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.