Χωρίς καμία ανάμνηση ένα μέσης ηλικίας ζευγάρι ξυπνάει μέσα σε ένα σκοτεινό και περίεργο μπαρ. Εκεί συναντούν ένα σοβαρό αλλά ευγενικό κύριο, τον Decim, ο οποίος είναι και ο μπάρμαν. Αφού τους σερβίρει ποτά ξεκινάει και τους αναφέρει τους κανόνες.

Κανόνας πρώτος: Δεν μου επιτρέπεται να σας πω την τοποθεσία του μπαρ μου. Δεύτερον, σε λίγο θα παίξετε μεταξύ σας ένα παιχνίδι. Τρίτον, το παιχνίδι θα επιλεχθεί τυχαία μέσω της ρουλέτας. Τέταρτον, θα πρέπει να ρισκάρετε τις ζωές σας στο παιχνίδι αυτό. Και τέλος, δεν μπορείτε να φύγετε από το μπαρ μέχρι να τελειώσει το παιχνίδι.

Ο Decim στο μπαρ

Όλα τα παιχνίδια είναι τύπου “μπαρ” δηλαδή παιχνίδια που συνήθως κάποιος πάει να παίξει έξω. Όπως για παράδειγμα βελάκια, μπόουλινγκ, air-hockey και όλα τα παρεμφερή. Βέβαια τα παιχνίδια του Decim ας πούμε ότι έχουν το κάτι παραπάνω. Σύμφωνα με εκείνον, είναι σχεδιασμένα να βγάζουν το σκότος από τις ψυχές των ανθρώπων. Είναι όλα μέρος της εκδίκασης.

Ποιός είναι άραγε ο Decim και για ποιό λόγο θέλει να αναγκάσει αυτό το κακόμοιρο ζευγάρι σε μία τόσο βάναυση διαδικασία; Πολύ απλά, ο Decim είναι ένας κριτής. Και αυτοί που κρίνει είναι οι “πελάτες” του.

Ένα από τα διεστραμμένα παιχνίδια του Decim: Βελάκια

Οι άνθρωποι όταν πεθαίνουν δεν πάνε στον παράδεισο ή στην κόλαση. Πηγαίνουν σε ένα μπαρ όπου θα κριθούν για το αν θα καταλήξουν στην καταστροφή ή στην μετενσάρκωση. Στο μπαρ αυτό, ο Decim κρίνει τους νεκρούς σύμφωνα με το σκότος που βλέπει στην ψυχή τους. Τελικά πόσο εύκολο είναι να κρίνουμε την ανθρώπινη φύση;

Καλώς ήρθες, λοιπόν, και εσύ στο μπαρ. Τι θα ήθελες να πιεις;

Το Death Parade βασίστηκε στο Death Billiards που ήταν ένα άνιμε με μόνο ένα επεισόδιο. Δημιουργήθηκε από νεαρούς άνιμε δημιουργούς στο πλαίσιο του προγράμματος Young Animator Training Project’s Anime Mirai 2013 project.

Συνοψίζοντας, το Death Parade, μέσα από μία διαφορετική ματιά, μας διδάσκει πως δεν είναι τόσο απλό να κρίνουμε τους ανθρώπους ως “καλούς” ή “κακούς”. Γενικά είναι ένα πολύ ιδιαίτερο άνιμε που θα βάλει τον κάθε θεατή σε σκέψη.


Πηγές: https://death-parade.fandom.com/wiki/Main_Page


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.