Το μοναδικό αυτό τραγούδι, που ονομάζεται Paprika (パプリカ) προέρχεται από ένα πολύ ιδιαίτερο μουσικό γκρουπ που ονομάζετε “Foorin”. Η μπάντα είναι σχετικά καινούρια και αποτελείτε από πέντε παιδιά δημοτικού. Τα μέλη του συγκροτήματος είναι ο Hyuga Yoshida και η Sumino Moeno στα φωνητικά, Takaki Sugawara, Ikeshita Ririco και Chise στον χορό και στα φωνητικά του ρεφρέν.

Το τραγούδι γράφτηκε από τον “Genji Yonezu” και ο οποίος ήταν ο πρώτος που το ερμήνευσε μουσικά. Αργότερα τον Αύγουστο του 2018, υπό την αιγίδα του “NHK General Minna no Uta” οι Foorin ήταν ένα από τα μουσικά γκρουπ που επιλέχθηκε να τραγουδήσει το Paprika.

Ο Genji Yonezu και οι Foorin

Το “NHK General Minna no Uta” είναι ένα project που υπόκεινται σε μία σειρά από διάφορα προγράμματα που όλα μαζί είναι το “NHK 2020 Support Song Project”. Σκοπός του προγράμματος είναι η υποστήριξη των ολυμπιακών αγώνων και έχει μάλιστα αναγνωριστεί επισήμως από τους διοργανωτές των 2020 Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο.

Το τραγούδι εκτελέστηκε για πρώτη φορά μαζί με τις επίσημες μασκότ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, τον “Miratowa” και την “Someity”. Έτσι οι “Foorin” είχανε το πρώτο τους σινγκλ. Αργότερα τον ίδιο μήνα το τραγούδι κυκλοφόρισε σε CD από την Sony Music Records. Όμως το τραγούδι δημιουργήθηκε για μη κερδοσκοπικούς σκοπούς και έτσι όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις δόθηκαν ως δωρεά στον “Ιαπωνικό Οργανισμό για την Διάδοση του Αθλητισμού”.

Οι Foorin μαζί με τον Miratowa και την Someity τραφουδούν το Paprika

Τον Ιούλιο του 2018 η χορογραφία του τραγουδιού ανέβηκε στο YouTube κανάλι της NHK και μέχρι σήμερα έχει παραπάνω απο 114 εκκατομύρια προβολές.


Πήγες: https://ja.wikipedia.org/wiki/パプリカ_(曲)


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.