Το cosplay στη χώρα μας γνώρισε σημαντική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια. Για κάποιον που θέλει να ξεκινήσει αυτό το χόμπι, ο κύριος προβληματισμός είναι από πού θα προμηθευτεί τα απαραίτητα, ώστε να φτιάξει το κοστούμι του. Θα αναφερθούν λοιπόν καταστήματα, φυσικά και ηλεκτρονικά, τα οποία παρέχουν τα υλικά που χρειάζονται.

Ξεκινάμε πρώτα με τα εγχώρια:

Πλαίσιο ( https://www.plaisio.gr ). Στο κατάστημα αυτό ο cosplayer θα βρει κυρίως κόλλες, σιδερότυπα, μπογιές, χαρτόνια και άλλα αναλώσιμα για κατασκευές.

λευκό χαρτόνι
Λευκό μακετόχαρτο.

Art-time ( http://www.arttime.gr/ ). Εδρεύει στη Θεσσαλονίκη και δέχεται και ηλεκτρονικές παραγγελίες. Περιέχει ο,τιδήποτε μπορεί να χρειαστεί ο cosplayer όσον αφορά χαρτικά, σπρέι, ακρυλικά χρώματα, eva foam και worbla που είναι πιο εξεζητημένο .

worbla
Worbla

Jumbo ( https://www.e-jumbo.gr ). Στο jumbo θα βρείτε πληθώρα υλικών αν ψάξετε. Πολύ εύχρηστος είναι ο τάπητας γυμναστηρίου που έχει, ο οποίος χρησιμοποιείται σαν eva foam. Την περίοδο του Halloween και των Απόκρεων, το κατάστημα φέρνει και πολλές περούκες σχετικά καλής ποιότητας.

τάπητας γυμναστηρίου jumbo
Τάπητας που λειτουργεί σαν eva foam.

Otakustore ( https://www.otakustore.gr ). Αρκετά δημοφιλές για τα anime και gaming προϊόντα του, έχει αφιερώσει ένα κομμάτι του στο cosplay και συγκεκριμένα σε αξεσουάρ όπως φακούς επαφής, γάντια, ρούχα και άλλα.

Jojo's bizarre adventure cosplay hat
Το καπέλο του Jotaro, από Jojo’s bizarre adventure.

Anime house ( http://www.animehouse.gr ). Όπως το otakustore, έχει και αυτό μια κατηγορία που αφορά το cosplay .

Τέλος, για τα υφάσματα, η καλύτερη επιλογή είναι μία βόλτα στα τοπικά μαγαζιά, ώστε να γίνεται και σύγκριση ποιότητας-τιμής.

Όσον αφορά τα e-shops του εξωτερικού, με λίγη αναζήτηση μπορεί να βρει κάποιος πληθώρα, με διακύμανση στις τιμές. Προτιμώνται για αγορές φακών επαφής, περουκών και άλλων αξεσουάρ. Το μοναδικό μειονέκτημα είναι ο αυξημένος χρόνος παράδοσης και τα επιπλέον έξοδα τελωνείου για υπέρβαση ενός συγκεκριμένου ποσού παραγγελίας. Αναφέρονται ενδεικτικά κάποια από αυτά που χρησιμοποιούνται από τους Έλληνες cosplayers:



0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.