Ο καλλιτέχνης Eve, επίσης γνωστός με τα ονόματα Κεϊτόρα (Keitora, けいとら) και Κουρόουα (Kurowa, クロわ), ανήκει στην κατηγορία των utaite (歌い手), δηλαδή των τραγουδιστών που ηχογραφούν cover άλλων τραγουδιών στην Ιαπωνία. Αυτοί οι τραγουδιστές, ανεβάζουν τα cover τους στην ιστοσελίδα Nico Nico Douga και στο Youtube στην κατηγορία utattemita. Παρόμοια καλλιτέχνης είναι και η Daoko. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τη μουσική της εδώ.

Ο Eve
Πηγή: www.utaite.fandom.com

Eπιπλέον, λόγω της αγάπης του για την indie και folk rock μουσική, αποτελεί, μαζί με τον Νατσουχίρο Τακαάκι (Natsuhiro Takaaki), έναν από τους βασικούς τραγουδιστές, στιχουργούς και συνθέτες του συγκροτήματος einie. Σε ορισμένα τραγούδια μάλιστα, παίζει και κιθάρα.

Ο Eve ξεκίνησε να ανεβάζει τα covers του το 2009, όταν ήταν ακόμη 13 χρονών. Το πρώτο του τραγούδι ως Eve, που τιτλοφορείται“TRAGIC BOY”, κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2009. Από τότε έχει αποκτήσει πολλούς φαν και είναι αρκετά διάσημος. Στις 6 Φεβρουαρίου κυκλοφόρησε το άλμπουμ του “Otogi” (おとぎ). Επιπλέον, από τις 24 Δεκεμβρίου, θα ξεκινήσει και την περιοδεία του.

Η αφίσα της περιοδείας
Πηγή: www.eveofficial.com

Γενικότερα, μπορείτε να βρείτε πολλά για τη μουσική του είτε στο Youtube είτε σε άλλες πλατφόρμες τις οποίες θα παραθέσω παρακάτω. Παρ’ολα αυτά, ένα μεγαλό μέρος των αρχικών του cover έχουν διαγραφεί από τον ίδιο ή είναι πλέον ιδιωτικά.

Αυτό που προσωπικά πιστεύω ότι αρχικά θα τραβήξει την προσοχή κάποιου όταν κλικάρει ένα τραγούδι του, είναι το animation των βίντεο κλίπ του. Τα περισσότερα τραγούδια του έχουν ενέργεια και το βίντεο κλιπ ταιριάζει απόλυτα τόσο στα χρώματα όσο και στην κινησιολογία, αλλά και στην επιλογή και σχεδιασμό των “χαρακτήρων” που εμφανίζονται στα βίντεο. Φυσικά δεν εμφανίζεται ποτέ ο ίδιος, αλλά ο αντίστοιχος Vocaloid χαρακτήρας με τον οποίο παρουσιάζει τον εαυτό του. Επίσης, έχει μια χαρακτηριστική φωνή που δε θυμίζει Vocaloid, δηλαδή δεν είναι τόσο ψιλή όσο είμαστε συνηθισμένοι να ακούμε σε άλλους Vocaloid τραγουδιστές. Σε αρκετά τραγούδια του έχει δείξει πως μπορεί να τραγουδίσει τόσο ψιλές, όσο και χαμηλότερες νότες.

Σας αφήνω, λοιπόν, να τον απολαύσετε:

Cover του τραγουδιού της Hatsune Miku ハチ

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.