Μια από τις πιο γνωστές φοβίες στον κόσμο είναι αυτή των εντόμων. Είτε από πραγματικό φόβο είτε από αηδία, πολλοί από εμάς (βάζω και τον εαυτό μου μέσα) τα αποφεύγουμε. Υπάρχουν όμως και κάποιοι άνθρωποι οι οποίοι όχι μόνο δεν τα φοβούνται, αλλά τα μελετούν κιόλας. Τα έντομα του Hiroshi Shinno αποτελούν μια καλλιτεχνική προσπάθεια μελέτης.

Ο Ηiroshi Shinno γεννήθηκε στο Κιότο το 1979. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Καλών Τεχνών του Κιότο καθώς και στην Ακαδημία Καλών Τεχνών στη Βιέννη. Από τη στιγμή που αποφοίτησε και μετά, ξεκίνησε την καριέρα του στην δημιουργία εντόμων. Καλά ακούσατε. Και το περίεργο δεν τελειώνει εδώ. Γιατί τα έντομα αυτά, είναι φτιαγμένα από κάθε είδους υλικό το οποίο μπορεί να βρεθεί στη φύση: φύλλα, μικρά κοτσάνια, σπόρους και άνθη. Ο Hiroshi χρησιμοποιεί επίσης ακριλικές μπογιές για να χρωματίσει κάποια από τα φύλλα, καθώς και ρητίνη για να τα γεμίσει.

Πριν αρχίσει όμως να φτιάχνει τα έντομά του, πολλές φορές τα ζωγραφίζει στο χαρτί. Πολλά από τα σχέδιά του τα ανεβάζει και στην ιστοσελίδα του, στην κατηγορία Insect Diary που μπορείτε να επισκεφτείτε εδώ. Τα έργα του χαρακτηρίζονται, όπως λέγονται στα Ιαπωνικά, ως Ikimono (生き物) γλυπτά, όπου ikimono σημαίνει “αυτό που ζει” ή “έμβιος”.

Τα γλυπτά του είναι εμπνευσμένα από τη φύση και εκφράζουν την αγάπη του προς αυτήν, καθώς και την ανησυχία του για την προστασία της. Όλες του οι εκθέσεις μέχρι τώρα έχουν σχέση με τη φύση με τίτλους Insects, Live All Life, Laboratory of Nature, Mikrokosmos⇔Makrokosmos και πολλούς ακόμα. Το 2012, βραβεύτηκε με το βραβείο “Art in the office 2012”, διαγωνισμού που διεξήχθη στην Ιαπωνία.

Τα έντομα που δημιουργεί μπορεί να είναι αληθινά, δηλαδή υπαρκτά έντομα της φύσης ή ακόμα και έντομα που ο Hiroshi σκέφτεται από μόνος του. Το αποτέλεσμα και στις δύο περιπτώσεις είναι εντυπωσιακό. Κοιτάζοντάς τα είναι πραγματικά δύσκολο να καταλάβει κανείς αν προέρχονται από τη φύση ή αν είναι έργα της φαντασίας του καλλιτέχνη. Το μόνο σίγουρο πάντως, είναι ότι τα έντομα του Hiroshi Shinno φέρνουν τους λάτρεις των εντόμων ένα βήμα πιο κοντά σε αυτά!

Πηγή: www.livemaster.com

Πηγές: http://hiroshishinno.com/english-top/
https://www.thisiscolossal.com/2017/03/imaginative-insects-by-hiroshi-shinno/
https://www.livemaster.com/topic/3099485-fantastic-insects-by-hiroshi-shinno
https://www.treehugger.com/culture/resin-brass-insects-hiroshi-shinno.html


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.