Το Flavors of Youth (ή “From Season to Season” σε ακριβή μετάφραση από τα ιαπωνικά) είναι μια ταινία ιαπωνοκινεζικής παραγωγής που κυκλοφόρησε το 2018 στην Ιαπωνία και τη Κίνα, αλλά και παγκοσμίως μέσω Netflix. Η ταινία πραγματεύεται διαφορετικές όψεις της νεανικής ηλικίας (όπως φαίνεται και απ’ τον τίτλο) μέσα από διαφορετικές ιστορίες.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τρεις διαδοχικές ιστορίες, ανεξάρτητες μεταξύ τους. Οι πρωταγωνιστές, ενήλικες πλέον, βρίσκονται σε τρεις διαφορετικές πόλεις της Κίνας, και ο καθένας από αυτούς έχει ένα μέρος του παρελθόντος του που επηρεάζει με κάποιο τρόπο το παρόν του.

Η πρώτη ιστορία αφορά ένα αγόρι που αναπολεί τα παιδικά του χρόνια και συγκεκριμένα τις στιγμές που περνούσε με την αγαπημένη γιαγιά του και τα εκπληκτικά noodles που έφτιαχνε, τα οποία δεν μπορεί πλέον να υποκαταστήσει. Η δεύτερη αφορά την “προβληματική” σχέση ανάμεσα σε δύο αδερφές, όπου η μία είναι μοντέλο και η άλλη σχεδιάστρια ρούχων. Η τρίτη και τελευταία ιστορία έχει να κάνει με τον δεσμό μεταξύ δύο παιδικών φίλων που εξελίσσεται σε κάτι παραπάνω από φιλία μέσω ηχογραφημένων κασετών που άρχισαν τυχαία να στέλνουν ο ένας στον άλλο.

Κάποιες απ’ τις ιστορίες είναι πιο αξιοσημείωτες από άλλες, αλλά αυτό νομίζω εξαρτάται κυρίως από το βαθμό ταύτισης του θεατή με αυτές. Όπως και να χει, θα έλεγα ότι η δεύτερη είναι και η πιο αδύναμη από τις τρεις. Επίσης θα έλεγα ότι η τρίτη “καλύπτει” συνολικά τις όποιες αδυναμίες της ταινίας με ένα αρκετά δυνατό φινάλε.

Το animation είναι απλά πανέμορφο. Δεν περίμενα βέβαια τίποτα λιγότερο όταν το ένα από τα δύο υπεύθυνα για την ταινία studio είναι επίσης υπεύθυνο για ταινίες όπως το Your Name ή το 5 Centimeters per Second. Η μουσική είναι και αυτή αρκετά καλή και κάθε κομμάτι ταιριαστό σε κάθε ιστορία.

Το Flavors of Youth αποτελεί μια ολιγόλεπτη ιστορία ενηλικίωσης (χωρισμένη σε κομμάτια) που αξίζει να δει κανείς.


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.