Στις 30 Νοεμβρίου με 1 Δεκεμβρίου, στην Αθήνα στο Tae Kwon Do στάδιο στο Χαλάνδρι, πραγματοποιήθηκε το φετινό AthensCon. Για όσους δεν πήγανε, αυτό το άρθρο είναι μια καλή ευκαιρία να μάθουν τι έγινε. Για αυτούς που κατάφεραν να παρευρεθούν, ελπίζουμε αυτό το άρθρο είναι μια γλυκιά ανάμνηση.

Τι ακριβώς είναι το AthensCon; Απευθύνεται σε άτομα που αγαπούν την ποπ κουλτούρα και τα σχετικά χόμπι που απορρέουν από αυτήν. Αν λοιπόν είστε φαν των κόμικ, τηλεοπτικών σειρών, και φυσικά των άνιμε, τότε είσαι και εσύ ένας από “εμάς”.

Η είσοδος του AthensCon

Στο φετινό AthensCon την παράσταση έκλεψε το σταντ ενός από τους χορηγούς, η Coca Cola. Το σταντ αυτό ήταν ένα παιχνίδι θεματικό παιχνίδι στον κόσμο του Star Wars μεταξύ δύο ατόμων. Αυτός που θα κατάφερνε να προσελκύσει ένα αιωρούμενο κουτάκι Coca Cola στο μέρος του κέρδιζε, τι άλλο, μία Coca Cola!

Το παιχνίδι χρησιμοποιούσε κάποιου είδους τεχνολογία που διάβαζε την εγκεφαλική δραστηριότητα των παικτών. Μετά ανάλογα με το ποιος ήταν πιο συγκεντρωμένος, κουνούσε το κουτάκι στην κατεύθηνσή του. Ήταν πραγματικά μια μαγική εμπειρία!

Το διαδραστικό παιχνίδι της Coca Cola

Ένα άλλο μεγάλο κομμάτι του AthensCon φέτος ήταν το Cosplay. Πέρα από τους πάγκους που πουλούσαν διάφορα αξεσουάρ για cosplay, είχαμε και πολλά άτομα που κάνανε cosplay. Στους πάγκους μπορούσε κάποιος να βρει, κοσμήματα, φακούς επαφής, μάσκες μέχρι και όπλα! Βέβαια υπήρχαν μερικές ελλείψεις σε κάποια είδη, όπως περούκες.

Από την άλλη, υπήρχαν cosplayers από μια μεγάλη ποικιλία από σειρές, παιχνίδια και άνιμε. Φυσικά από τα καλύτερα cosplay του League of Legends ήταν η Ακάλι. Από Overwatch εξίσου ωραίο ήταν η Diva και τέλος ο Darth Vader που τριγύριζε κοντά στο σταντ της Coca Cola.

Τέλος υπήρχαν πολλοί πάγκοι που πουλούσαν τα διάφορα εμπορεύματα τους. Πέρα από τα μεγάλα καταστήματα, όπως το Anime House από την Θεσσαλονίκη, υπήρχαν και τα μικρότερα, πιο προσωπικά, καταστήματα. Από plushies μέχρι και γλύκα, κάποιος μπορούσε να βρει μεγάλη ποικιλία για να ξοδέψει όλο του το χαρτζιλίκι/μισθό του μήνα!

Αυτό λοιπόν ήταν το AthensCon. Ελπίζουμε το επόμενο να είναι ακόμα καλύτερο!


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.