Εδώ και αρκετό καιρό ακούγοντας για ώρες μουσική στο Youtube, έπεσα πάνω στο βίντεο ενός καλλιτέχνη που αποκαλείται SASUKE. Όχι, δεν έχει καμία σχέση με τον Ναρούτο. Έχει να κάνει όμως με έναν δεκαεξάχρονο, τον Sasuke Haraguchi, όπως είναι ολόκληρο το όνομά του, ο οποίος εμφανίστηκε πρόσφατα στη μουσική σκηνή της Ιαπωνίας και απ΄ ότι φαίνεται, ήρθε για να μείνει.

Η αλήθεια είναι πως οι πληροφορίες που μπόρεσα να συλλέξω για τον SASUKE ήταν ελάχιστες. Εκτός από το γεγονός πως στα social media οι πληροφορίες που ο ίδιος έχει ανεβάσει είναι λίγες, τα περισσότερα κείμενα που διάβασα αφορούσαν τα δύο πιο διάσημα τραγούδια του (υπάρχουν βίντεο παρακάτω), παρά τον ίδιο.

Γεννήθηκε το 2003 και ζει στην περιοχή Ehime της Ιαπωνίας. Οι ιδιότητές του…πάρα πολλές. Όπως ανέφερε και ο ίδιος σε μία συνέντευξή του, είναι στιχουργός, τραγουδιστής, ράπερ, εξαιρετικός χορευτής, DJ και ντράμερ. Ενδιαφέρεται επίσης και για τη μόδα, τις τέχνες και το design.

Πηγή: www.r25.jp.gr

Ο χορός ήταν κάτι που το είχε μέσα του, καθώς ξεκίνησε να χορεύει από την ηλικία των δύο μόλις χρόνων, ενώ τραγούδια ξεκίνησε να γράφει στην ηλικία των 5 και πάλι εξαιρετικά πολύ νωρίς. Στην ηλικία των 10 το 2014, κέρδισε στον διαγωνισμό Amateur Night, έναν διαγωνισμό με σκληρό ανταγωνισμό που διεξάγεται στη Νέα Υόρκη και προσελκύει καλλιτέχνες από όλον τον πλανήτη, ενώ ένα χρόνο μετά κέρδισε τη δεύτερη θέση σε διαγωνισμό Finger Drumming στην Οσάκα. Πλέον συνεργάζεται με την Warner Music Japan κυκλοφορώντας τραγούδια, τα οποία γράφει και συνθέτει ο ίδιος.

O SASUKE ξεκίνησε να ασχολείται με τη μουσική χρησιμοποιώντας τον φορητό υπολογιστή του πατέρα του, όπου και βρήκε μια εφαρμογή. Χρησιμοποιώντας την, συνειδητοποίησε την ικανότητά του να μετατρέπει σε μουσική ό,τι είχε στο μυαλό του. Πλέον χρησιμοποιεί επαγγελματικά συστήματα.

Πρόκειται σίγουρα για ένα ταλέντο που δεν χάνει ποτέ την ενέργεια και το πάθος του για αυτό που κάνει. Με το μότο του “No Happy No Life” να τον καθοδηγεί, αναφέρει πως πολλές φορές κλείνεται στο δωμάτιό του (που πλέον έχει μετατραπεί σε μικρό στούντιο), όλη τη μέρα γράφοντας τραγούδια.

Παρόλα αυτά, παραμένει ταπεινός και συγκεντρωμένος στον μεγαλύτερο στόχο του, να κάνει συναυλίες σε μεγάλες σκηνές με πολύ κόσμο, αναφέροντας όμως πως έχει πολλά ακόμα να μάθει και χρόνο για να πειραματιστεί. Σκοπός του είναι να δημιουργήσει το δικό του είδος μουσικής, μια μίξη από house, pop, ηλεκτρονικούς retro και funky ήχους.

To τραγούδι του “J-POPは終わらない (J-Pop Doesn’t Stop) έγινε αρκετά δημοφιλές. Το δεύτερο τραγούδι που παραθέτω αναφέρεται στο τέλος της εποχής Heisei για την Ιαπωνία.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερα για τον SASUKE στους παρακάτω συνδέσμους:


Πηγές: https://www.otaquest.com/sasuke-j-pop-wa-owaranai/
https://about.me/sasuke_haraguchi
https://www.youtube.com/watch?v=Qx2CTz_l8ss


1 Comment

Gabi · August 13, 2020 at 1:50 pm

Eu também achei uma música de sasuke enquanto procurava por uma nova, dês de então não parei de ouvir

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.