Το cosplay πέραν της στολής απαιτεί και τεχνική ηθοποιού, ώστε να είναι ακόμα πιο πειστικό και αληθοφανές. Είναι σημαντικό για τον cosplayer να αποδίδει σε ικανοποιητικό βαθμό την προσωπικότητα του χαρακτήρα που υποδύεται. Υπάρχουν μερικά απλά βήματα ώστε να επιτευχθεί αυτό:

Παρακολούθησε στενά τις κινήσεις, τον τρόπο ομιλίας και τη συμπεριφορά του χαρακτήρα σου. Αν σε βοηθά, μπορείς να φτιάξεις και μια λίστα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του-πώς αντιδρά, πώς θυμώνει, πώς χαίρεται.

Παρατήρηση του χαρακτήρα σου.
Παρατήρηση-το πρώτο βήμα.

Μπορείς για λίγη ώρα κάθε μέρα να προβάρεις την προσωπικότητα του χαρακτήρα σου, είτε μόνος είτε με παρέα. Η συνομιλία με άλλους cosplayers σίγουρα θα βοηθήσει!

Αφού φτιάξεις το κοστούμι, κάνε εξάσκηση στο σπίτι. Μιμήσου τον τρόπο βάδισης, τον τρόπο που τρώει, κτλ. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και καθρέφτη, ώστε να βλέπεις και τις εκφράσεις του προσώπου σου. Έτσι θα αποκτήσουν φυσικότητα οι κινήσεις του χαρακτήρα σου.

Deku, My hero academia.
Σημαντική η εξάσκηση στον καθρέφτη, ακόμα και για τον Deku!

Πρέπει να θυμάσαι να μην το παρακάνεις! Η υπερβολή ποτέ δεν είναι καλή και κάποιες φορές εκνευρίζει το κοινό σου. Όσο πιο χαλαρός είσαι, τόσο καλύτερη εντύπωση θα κάνεις.

Το πιο σημαντικό φυσικά είναι να διασκεδάζεις! Δεν χρειάζεται να υποδύεσαι τέλεια το ρόλο, αρκεί να είσαι χαλαρός και να το απολαμβάνεις. Το cosplay είναι χόμπι πάνω απ’όλα και με τα χόμπι μας περνάμε καλά!

Cosplayers laughing.
Πάντα προτεραιότητα η διασκέδαση με το cosplay.

Πηγές:
https://cosplay.com/
https://www.backstage.com/


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.