Οι Galneryus είναι μια ιαπωνική ροκ μπάντα που δημιουργήθηκε το 2001 στην Οσάκα της Ιαπωνίας από τον Syu, ο οποίος είναι και ο τωρινός κιθαρίστας. Η μπάντα είναι ενεργή μέχρι και σήμερα, με το τελευταίο τους άλμπουμ να είναι το “Into the Purgatory”, που κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2019.

Μέλη

Η μπάντα σήμερα αποτελείται από πέντε άτομα. Ο Syu στην κιθάρα, ο Masatoshi “Sho” Ono στα φωνητικά, η Taka στο μπάσο, η Fumiya στα ντραμς και τέλος η Yuhki στα πλήκτρα.

Syu

Ο Syu γεννήθηκε τον Σεπτέμβριο του 1980 στο Κανσάι της Ιαπωνίας. Από μικρός είχε επαφή με τη μουσική καθώς έπαιζε από τα 6 του βιολί και πιάνο, παρόλα αυτά, σταμάτησε να παίζει βιολί στην ηλικία των 12. Ήταν τότε που ανακάλυψε το πάθος του για τα ντραμς και την κιθάρα. Ενώ συνέχιζε να παίζει τα ντραμς, προτιμούσε την κιθάρα. Τελικά παράτησε τα ντραμς ισχυριζόμενος πως η κιθάρα είχε πιο πολλές ομοιότητες με το βιολί και πως ήταν πιο εύκολο να εκφράσει τα συναισθήματά του.

Οι Galneryus

Ο Syu, το 1998, έγινε μέλος μιας ιαπωνικής μπάντας με το όνομα Valkyr. Η μπάντα αυτή δεν ήταν πολύ επιτυχημένη καθώς διαλύθηκε τον Απρίλιο του 2002. Ενώ ήταν ακόμα ενεργός στους Valkyr, ο ίδιος αποφάσισε να δημιουργήσει τους Galneryus, που αποδείχθηκε πως έγινε μια πολύ επιτυχημένη μπάντα.

Masatoshi “Sho” Ono

Ο Masatoshi Ono, γνωστός και με το καλλιτεχνικό του όνομα ως “Sho”, γεννήθηκε τον Ιανουάριο του 1967 στο Αντάτσι της Ιαπωνίας. Ξεκίνησε την καριέρα του ως τραγουδιστής το 1980.

Τα πρώτα του δύο σόλο single δεν είχαν ιδιαίτερη επιτυχία, αλλά τα κατάφερε με το τρίτο single του, το “You’re the Only…”. Με αυτό κατάφερε να κερδίσει το βραβείο “Αρχάριος της χρονιάς” στα 34α Japan Record Awards. Το 2009 έγινε ο τραγουδιστής στους Galneryus, ως και σήμερα.

Taka, Fumiya & Yuhki

Δυστυχώς για αυτά τα μέλη δεν υπάρχουν πολλά στοιχεία καθώς βρίσκονται μακριά από το φως της δημοσιότητας.

Η Taka παίζει το μπάσο και είναι μέλος στην μπάντα από το 2009. Έγινε μέλος περίπου την ίδια περίοδο που μπήκε και ο Sho. Αντικατέστησε τον προηγούμενο στο μπάσο, που ήταν ο Yu-To.

Η Fumiya Moroshita είναι από τα πιο πρόσφατα μέλη στην μπάντα. Μπήκε το 2016 και παίζει ντραμς. Αντικατέστησε τον Jun-ichi που έπαιζε ντραμς από το 2003.

Η Yuhki είναι από τα παλαιότερα μέλη στην μπάντα. Μπήκε το 2003 και από τότε παίζει τα πλήκτρα. Επίσης κάνει και κάποια φωνητικά.


Φυσικά υπήρχαν κατά καιρούς πολλά ακόμα μέλη που ήταν ενεργά στην μπάντα. Κάποια από αυτά ήταν ο Shogo Himuro και ο Tsui.

Μουσική

Από το 2003 μέχρι το 2019 οι Galneryus έχουν κυκλοφορήσει 12 άλμπουμ. Το τελευταίο τους άλμπουμ, το “Into the Purgatory” βρέθηκε 18ο στα Oricon charts. Γενικά από το 2010 και μετά, όλα τα άλμπουμ τους καταλήγουν μέσα στα τοπ 40 στα charts.

Το 2002 έκλεισαν μια συμφωνία με τη δισκογραφική εταιρία VAP και ξεκίνησαν να δουλεύουν το πρώτο τους άλμπουμ, το “The Flag of Punishment”. Το άλμπουμ κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2003. Το 2005 κυκλοφόρησε το δεύτερο άλμπουμ “Advance to the fall”. Τέλος το τρίτο τους άλμπουμ ήταν το “Beyond the End of Despair…” που κυκλοφόρησε το 2006.

Το 2008 ήταν μια δύσκολη χρονιά για τους Galneryus. Ο τραγουδιστής Yama-B αποχώρησε οριστικά από το συγκρότημα. Σύμφωνα με προσωπικές του δηλώσεις ένιωθε πως το συγκρότημα είχε αλλάξει το στυλ της μουσικής του και πλέον δεν τον αντιπροσώπευε. Παρόλα αυτά έχει ακόμα φιλικές σχέσεις με τα υπόλοιπα μέλη. Ο διάδοχος φυσικά είναι ο Masatoshi “Sho” Ono.

Ο Masatoshi Ono

Το 2017 αποφάσισαν να αλλάξουν μουσικό εκδότη. Μετά από 14 χρόνια υπό την αιγίδα της VAP αποφάσισαν να συνεργαστούν με την Warner Music Japan. Οι λόγοι αυτής της αλλαγής παραμένουν άγνωστοι μέχρι και σήμερα.

Κάποια από τα τραγούδια τους έχουν χρησιμοποιηθεί και σε πολύ δημοφιλή άνιμε. Συγκεκριμένα το “ATTITUDE TO LIFE” είναι το τραγούδι τέλους για το “Laughing Under the Clouds” και το “HUNTING FOR YOUR DREAM” είναι το δεύτερο τραγούδι τέλους για το “Hunter x Hunter

Η μουσική τους είναι διαθέσιμη παγκοσμίως στο Apple Music και στο Spotify.

Categories: J-Music

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.