Βασισμένο στο μυθιστόρημα της Yukito Ayatsuji, το «Another» (アナザー) είναι ένα anime του Tsutomu Mizushima, από την P.A. Works. Υπάρχει επίσης και manga για τη σειρά, δημιούργημα του Hiro Kiyohama. Το manga κυκλοφόρησε από το Μάιο του 2010 μέχρι τον Ιανουάριο του 2012, ενώ το anime από τον Ιανουάριο του 2012 μέχρι το Μάρτιο της ίδιας χρονιάς. Ακόμα, γυρίστηκε και μια live adaptation ταινία, η οποία προβλήθηκε τον Αύγουστο του 2012.

Βρισκόμαστε για αρχή στο 1972, στην τάξη 3-3 του γυμνασίου Yomiyama North. Εκεί θα εξελιχθεί μια τραγωδία, όταν θα σκοτωθεί η Misaki η πιο καλή, αγαπητή και διάσημη μαθήτρια του σχολείου. Οι μαθητές και οι καθηγητές είναι τόσο συντετριμμένοι, που αποφασίζουν να μην την ξεχάσουν ποτέ. Έτσι κρατούν πάντα μία θέση γι’ αυτήν στο σχολείο και συμπεριφέρονται σαν να μην πέθανε ποτέ.

Προχωράμε τώρα λίγα χρόνια αργότερα και συγκεκριμένα το 1998, όταν ο Kοichi Sakakibara παίρνει μεταγραφή σε αυτό το γυμνάσιο. Χωρίς να γνωρίζει, όμως, τι ακριβώς συνέβη πριν από τόσα χρόνια, αρχίζει να προσεγγίζει μία από τις συμμαθήτριές του. Το όνομά της είναι Mei Misaki (όπως και της κοπέλας που σκοτώθηκε) και φοράει ένα άσπρο eye-patch στο μάτι. Το περίεργο είναι πως όλοι στην τάξη, φαίνεται να συμπεριφέρονται εντελώς αντίθετα σε σχέση με 26 χρόνια πριν. Αυτή τη φορά και σε αυτή τη Misaki, όλοι συμπεριφέρονται σαν να μην υπάρχει. Δεν τις δίνουν διαγωνίσματα που έχει γράψει, δεν την σηκώνουν στον πίνακα, δεν της απευθύνουν τον λόγο και ούτε της μιλάνε στα διαλλείματα.

Πηγή: www.anime-planet.com

Αφού λοιπόν ο Koichi πλησιάσει τη Misaki, κάτι πολύ τρομακτικό φαίνεται να έχει ξεκινήσει. Οι μαθητές αρχίζουν να σκοτώνονται (ένας κάθε μήνα), με σκοπό να μη μείνει κανείς ζωντανός. Τι είδους κατάρα είναι αυτή που έχει ξεκινήσει, γιατί ξεκίνησε και πώς θα καταφέρουν να τη σταματήσουν; (αν τα καταφέρουν). Όλη η ιστορία βασίζεται πάνω σε αυτά τα ερωτήματα και εξελίσσεται μέσα σε μόνο 12 επεισόδια.

Γενικότερα θα έλεγα πως το «Another» (アナザー) είχε μια μέτρια κριτική από το κοινό. Υπήρχαν άτομα που τους άρεσε πολύ, ενώ σε άλλους δεν έκανε μεγάλη αίσθηση. Ίσως αυτό να οφείλεται και στο γεγονός πως ο καθένας έχει μια δική του άποψη και ιδέα για το τι θεωρεί τρομακτικό και ανατριχιαστικό. Προσωπικά (και δε φημίζομαι για την αντοχή μου στα θρίλερ), περισσότερο ανατρίχιασα και αηδίασα, παρά τρόμαξα. Μάλιστα, υπήρχαν και σκηνές με τις οποίες γέλασα. Θα το αποκαλούσα ένα «τίμιο» θρίλερ/anime τρόμου, με καλό το στοιχείο του μυστηρίου. Η πλοκή εξελίσσεται με καλή ροή και δε βαριέσαι εύκολα. Ο αριθμός των επεισοδίων είναι αρκετός και δε νομίζω ότι η σειρά θα είχε το ίδιο ενδιαφέρον αν ήταν περισσότερα.

Το animation είναι πολύ καλό, με πολύ ωραίο σχεδιασμό των συναισθημάτων, του τρόμου, της αγωνίας και της απόγνωσης, που είναι σημαντικά για το είδος του anime. Σκοτεινό και ανατριχιαστικό καθώς είναι, δημιουργεί την κατάλληλη ατμόσφαιρα για την παρουσίαση των γεγονότων. Πολύ αρμονική με το θέμα του anime είναι επίσης και η μουσική, ήδη από το τραγούδι της εισαγωγής με τη συνοδεία μυστήριων εικόνων που σε βάζουν στο κλίμα.

Πηγή: www.wordpress.com

Θεωρώ πως το «Another» (アナザー) είναι ένα αξιοπρεπές anime και περνάς ευχάριστα την ώρα σου παρακολουθώντας το. Μέσα στα 12 επεισόδια σου παρουσιάζεται μια αρχή, μία μέση και ένα τέλος, χωρίς κενά στο σενάριο και με απλή λογική. Όλα ξεκαθαρίζονται στο τέλος και ο θεατής μένει ευχαριστημένος.

Μπορείτε να τσεκάρετε εδώ το τρέιλερ της σειράς:


Πηγές: https://www.youtube.com/watch?v=uj2anufPHhc&ab_channel=StoneMusicEntertainment
https://another.fandom.com/wiki/Main_Page


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.