Η ιστορία και η παράδοση των Ιαπώνων είναι εμποτισμένη με πολλά φεστιβάλ. Από μικρά σχολικά μέχρι και τεράστια, ολόκληρων πόλεων, τα «Natsui Matsuri» του Αυγούστου προσφέρουν ένα μοναδικό θέαμα σε ολόκληρη την Ιαπωνία! Μερικά από τα πιο εντυπωσιακά είναι τα εξής:

Nebuta Festival (2-7 Αυγούστου): Ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ που κρατάει έξι μέρες. Διοργανώνεται στη νότια πόλη της Aomori, της περιοχής Tohoku. Κάθε βράδυ του φεστιβάλ, γιγάντια χάρτινα άρματα, τα Nebuta, κατακλύζουν τους δρόμους της πόλης με συνοδεία χορευτών. Τα nebuta παριστάνουν μυθικές και ηρωικές φιγούρες και μετακινούνται μονάχα με τα χέρια των συνοδών και του κόσμου. Την τελευταία νύχτα τοποθετούνται στον κόλπο της πόλης και πυροτεχνήματα φωτίζουν τον ουρανό.

Άρματα.
Nebuta στο φεστιβάλ.
Χορευτές στο φεστιβάλ.
Χορευτές.

Kanto Festival (3-6 Αυγούστου): Ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ της περιφέρειας Akita. Το φεστιβάλ έχει τις αρχές του στα μέσα του 18ου αιώνα σαν παράκληση για καλή σοδειά και προστασία από ασθένειες. Πάνω από διακόσια κοντάρια με φανάρια (kanto) περιφέρονται στην πόλη μέρα και νύχτα και οι συμμετέχοντες τα κουβαλάνε χρησιμοποιώντας το κεφάλι, τις παλάμες, τους ώμους και τα ισχία τους. Καθώς η παράσταση προχωρά, όλο και περισσότερα κοντάρια προστίθενται, μέχρι το μέγιστο ύψος των 12 μέτρων!

Kanto στο φεστιβάλ.
Τα kanto.

Yoshida Fire Festival (26-27 Αυγούστου): Ένα φεστιβάλ που πραγματοποιείται στο όρος Fuji. Έχει ιδιαίτερα πνευματικό χαρακτήρα, καθώς αφορά τη θεά που κατοικεί στο βουνό. Ξεκίνησε 500 χρόνια πριν και έκτοτε οι άνθρωποι κατά τη διάρκεια της γιορτής μεταφέρουν δύο φορητούς βωμούς της στους δρόμους της πόλης Kamiyoshida. Με αυτόν τον τρόπο η θεά θα κρίνει αν οι άνθρωποι αξίζουν την προστασία της και κρατά το ηφαίστειο του βουνού σβηστό. Την πρώτη μέρα η γιορτή περιλαμβάνει παραστάσεις με τύμπανα (taiko), φαγητό και ποτό. Τεράστιοι πυρσοί (taimatsu) βρίσκονται αναμμένοι στους δρόμους. Την δεύτερη μέρα, οι βωμοί επιστρέφουν στο ναό Sengen του βουνού, όπου γίνεται τελετουργία.

Taimatsu.
Πυρσοί στη γιορτή.
Ο ναός που τελειώνει το φεστιβάλ.
Ο ναός Sengen.

Awaodori Festival (12-15 Αυγούστου): Το μεγαλύτερο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών γίνεται μέσα Αυγούστου στον νομό Tokushima. Πάνω από 12.000 χορευτές και μουσικοί παρελαύνουν γύρω από τον σταθμό Koenji του Τόκιο. Από εδώ ξεκίνησε ο διάσημος «Fool’s Dance», στον οποίο οι γυναίκες χορεύουν με χάρη ενώ οι άντρες με άγριο ρυθμό. Αξιοσημείωτα είναι τα γυναικεία ψάθινα καπέλα που χαρακτηρίζονται «ανεστραμμένα τάκος». Οι χοροί συνεχίζονται ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών ακόμα και στην βροχή!

"Reverse tacos" hats at the festival.
Τα “ανεστραμμένα τάκος”.

Ο Αύγουστος περιλαμβάνει μερικά από τα πιο εντυπωσιακά φεστιβάλ της χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου. Διατηρώντας την επαφή με την παράδοση, οι Ιάπωνες ξεφαντώνουν και χαρίζουν στους επισκέπτες όμορφα θεάματα!


Πηγές:
https://www.hisgo.com/
https://www.japan.travel/
https://jw-webmagazine.com/
https://notesofnomads.com/
https://ohmatsuri.com/


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.