Οι Ολυμπιακοί Αγώνες έφτασαν στη λήξη τους πριν λίγες ημέρες και όλοι οι αθλητές επέστρεψαν πίσω στις χώρες τους είτε νικημένοι είτε ηττημένοι. Ηττημένοι βέβαια μόνο σε ό,τι αφορά τα αγωνίσματα, καθώς η παρουσία τους σε ένα γεγονός τόσο μεγάλο σε κύρος και «ηλικία» αξίζει από μόνη της όλα τα χρυσά μετάλλια. Καθώς, όμως, το blog μας επικεντρώνεται στην Ιαπωνία, θα αναφερθούμε ξεχωριστά και σύντομα σε όλους τους χρυσούς Ιάπωνες Ολυμπιονίκες του Tokyo2020.


Judo

Ξεκινώντας λοιπόν με ένα από τα επίσημα αγωνίσματα της Ιαπωνίας, το Judo, η Ιαπωνία είχε την ευχάριστη έκπληξη να δει το χρυσό μετάλλιο σε δύο αδέρφια την Uta Abe και τον Hifumi Abe στην κατηγορία των 52 και 66 κιλών αντίστοιχα. Η Uta είναι γεννημένη μόλις το 2000, ενώ ο Hifumi το 1997.

Όμως ανεβαίνοντας σε μεγαλύτερες κατηγορίες κιλών, σε αυτήν των 73, έχουμε άλλον έναν χρυσό ολυμπιονίκη του Judo, τον Shohei Ono και μάλιστα κατακτά το δεύτερο Ολυμπιακό του μετάλλιο. Είναι ίσως ο πιο διάσημος Judoka, έχοντας σκοράρει από τους περισσότερους ippon πόντους (ippon είναι ο υψηλότερος βαθμός που μπορεί κανείς να πάρει με την τεχνική του στο Judo).

Ξεκινώντας Judo από τα 7 του και χρησιμοποιώντας ένα αρκετά μοντέρνο στιλ, ο Naohisa Takato πήρε και αυτός φέτος χρυσό μετάλλιο, στην κατηγορία των 60 κιλών. Επιπλέον, στην κατηγορία των 81 κιλών, ο Takanori Nagase, γεννημένος το 1993 και ξεκινώντας Judo από τα 6 του, έφερε άλλο ένα χρυσό μετάλλιο στην Ιαπωνία. Μάλιστα, όταν ήταν ακόμα πιο… ελαφρύς και αγωνιζόταν στην κατηγορία κάτω των 40 κιλών, έχασε από τον Naohisa Takato.

Τέλος, ως τελευταία συμμετοχή για τους άντρες στα 100 κιλά, ο Aaron Wolf έφερε άλλο ένα χρυσό. Καθώς ο πατέρας του έχει Αμερικανική υπηκοότητα, ο Wolf έχει αγωνιστεί σε άλλα τουρνουά εκπροσωπόντας τις Ηνωμένες Πολιτείες. Κατάφερε όμως να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις για τους Ολυμπιακούς και να εκπροσωπήσει την πατρίδα του με τα γνωστά πλέον αποτελέσματα.

Συνεχίζουμε με τις γυναικείες συμμετοχές, όπου έχουμε την Chizuru Arai στην κατηγορία των 70 κιλών, την Shori Hamada στην κατηγορία των 78 κιλών, καθώς και την Akira Sone με ηλικία μόλις 21 χρόνων και ακολουθώντας τα βήματα των τριών αδερφών της στην κατηγορία των 78+ κιλών.

Το Judo ήταν από τα αθλήματα στα οποία διέπρεψε η Ιαπωνία. Εκτός από τα χρυσά μετάλλια, κέρδισε 2 ασημένια και 1 ακόμα χάλκινο.


Κολύμβηση

Στην κολύμβηση μία ήταν η μεγάλη χρυσή Ολυμπιονίκης, η Yui Ohashi με δύο μάλιστα μετάλλια, στα 400 και 200 μέτρα ατομικό. Είναι γεννημένη το 1995 στο Hikone της Ιαπωνίας.


Skateboarind

Θα συνεχίσουμε με το άθλημα που έκανε το ντεμπούτο του ως Ολυμπιακό στο Tokyo2020, το Skateboarding. Οι Ιάπωνες, που αποφάσισαν να εισάγουν το άθλημα, έλαβαν και το πρώτο χρυσό μετάλλιο επίσης, στην κατηγορία του skating στο δρόμο, με εκπρόσωπο όχι μόνο τον Yuto Horigome από το Tόκιο, για τους άντρες, αλλά και την Momiji Nishiya, η οποία σε ηλικία μόλις 13 χρόνων, είναι η νεότερη Ολυμπιονίκης της Ιαπωνίας. Ακόμα, στο skating σε πάρκο, «χρυσή» βγήκε η Sakura Yosozumi, γεννημένη το 2002. Φαίνεται πως το Skateboarding θα αποτελέσει μαζί με το Judo, αθλήματα που θα φέρουν αρκετά μετάλλια στους Ιάπωνες.


Πινγκ Πονγκ

Άλλο ένα άθλημα για το οποίο είναι γνωστοί οι Ιάπωνες είναι και το πινγκ πονγκ. Στους φετινούς Ολυμπιακούς, το χρυσό μετάλλιο έφεραν οι Jun Mizutani και η Mima Ito, στο μικτό διπλό.


Softball

Η γυναικεία ομάδα του Softball της Ιαπωνίας αποτελούμενη από τις Yamato Fujita, Yukiko Ueno, Nozomi Goto, Yukiyo Mine, Nayu Kiyohara, Haruka Agatsuma, Yuka Ichiguchi, Yu Yamamoto, Hitomi Kawabata, Mana Atsumi, Minori Naito, Saki Yamazaki, Nodoka Harada, Sayaka Mori και Eri Yamada πήραν την πρώτη θέση εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών.


Baseball

Σε ένα άθλημα το οποίο μοιάζει με το Softball, το Baseball, η αντρική αυτή τη φορά ομάδα της Ιαπωνίας, αποτελούμενη από τους Kōyō Aoyagi, Suguru Iwazaki, Masato Morishita, Hiromi Itoh, Yoshinobu Yamamoto, Masahiro Tanaka, Yasuaki Yamasaki, Ryoji Kuribayashi, Yūdai Ōno, Kodai Senga, Kaima Taira, Ryutaro Umeno, Takuya Kai, Tetsuto Yamada, Sōsuke Genda, Hideto Asamura, Ryosuke Kikuchi, Hayato Sakamoto, Munetaka Murakami, Kensuke Kondo, Yuki Yanagita, Ryoya Kurihara, Masataka Yoshida, Seiya Suzuki, Atsunori Inaba, Makoto Kaneko, Yoshinori Tateyama, Yoshinori Murata, Hirokazu Ibata και Masaji Shimizu πήραν την πρώτη θέση εναντίον… ξανά των Ηνωμένων Πολιτειών.


Ενόργανη

Παρόλο που η ενόργανη είναι κυρίως ο τομέας της Κίνας και των Ηνωμένων Πολιτειών, η Ιαπωνία κατάφερε να κερδίσει δύο χρυσά μετάλλια. Και τα δύο προέρχονται από τον Daiki Hashimoto στο σύνθετο ατομικό και στο μονόζυγο. Ο Daiki είναι γεννημένος το 2001 και μάλιστα κέρδισε και ακόμα ένα ασημένιο μετάλλιο στο σύνθετο ομαδικό.


Boxing

Στο Boxing, η Sena Irie (γεννημένη το 2000) στην κατηγορία των 54-57 κιλών έφερε άλλο ένα χρυσό μετάλλιο για την Ιαπωνία.


Ξιφασκία

Οι «Ολυμπιακοί Samurai» της Ιαπωνικής αντρικής ομάδας ξιφασκίας και συγκεκριμένα οι: Koki Kano, Kazuyasu Minobe, Satoru Uyama και Masaru Yamada στην κατηγορία του «épée» πήραν την πρώτη θέση, με δεύτερη τη Ρωσία και τρίτη την Κορέα.


Πάλη

Προτελευταίο άθλημα στο οποίο σάρωσαν τα μετάλλια οι Ιάπωνες, είναι η Πάλη. Ειδικότερα, οι αδερφές Yukako και Risako Kawai κέρδισαν στις κατηγορίες των 62 και 57 κιλών αντίστοιχα. Η Mayu Mukaida από την άλλη, βγήκε πρώτη στην κατηγορία των 53 κιλών, η Takuto Otogura στην κατηγορία των 65 κιλών, ενώ η Yui Susaki στην κατηγορία των 50 κιλών.


Karate

Τελευταίο «χρυσό» άθλημα για την Ιαπωνία είναι, φυσικά, άλλο ένα άθλημα που έκανε το ντεμπούτο του φέτος, το Karate. Ο Ryo Kiyuna κέρδισε την πρώτη θέση στην κατηγορία των Kata (δηλαδή συγκεκριμένων κινήσεων εκτελέσιμων η μία μετά την άλλη).

Ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά για τους Ολυμπιακούς, αφού χρειάστηκε να αναβληθούν για έναν ολόκληρο χρόνο πηγαίνοντας πίσω το πρόγραμμα των αθλητών και αυξάνοντας την αγωνία τους, όμως η Ιαπωνία, με τη βοήθεια όλων, μπόρεσε να ανταπεξέλθει. Αυτές οι 16 μέρες ήταν μέρες γεμάτες χαρά, άγχος, απογοήτευση, συγκίνηση και πολλά ακόμα συναισθήματα. Αυτοί ήταν οι «χρυσοί» Ιάπωνες Ολυμπιονίκες του Tokyo2020, όπως επιμένουν να τους αποκαλούν οι Ιάπωνες παρόλο που πραγματοποιήθηκαν το 2021. Συγχαρητήρια σε όλους και, ξεφεύγοντας τελικά από το ιαπωνικό θέμα, συγχαρητήρια και σε όλους τους Έλληνες αθλητές που μας έκαναν περήφανους για ακόμη μία φορά!

Μάθετε περισσότερα για τους φετινούς Ολυμπιακούς μ’ ένα κλικ εδώ!


Πηγές: https://en.wikipedia.org/wiki/Japan_at_the_2020_Summer_Olympics
https://en.wikipedia.org/wiki/Naohisa_Takato
https://en.wikipedia.org/wiki/Yui_Ohashi
https://en.wikipedia.org/wiki/Yuto_Horigome_(skateboarder)
https://en.wikipedia.org/wiki/Uta_Abe
https://en.wikipedia.org/wiki/Hifumi_Abe
https://en.wikipedia.org/wiki/Momiji_Nishiya
https://en.wikipedia.org/wiki/Shohei_Ono
https://en.wikipedia.org/wiki/Takanori_Nagase
https://en.wikipedia.org/wiki/Daiki_Hashimoto
https://en.wikipedia.org/wiki/Aaron_Wolf_(judoka)
https://en.wikipedia.org/wiki/Akira_Sone
https://en.wikipedia.org/wiki/Sakura_Yosozumi


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.