Έφυγε από τη ζωή στις 1 Αυγούστου ο Masami Suda (須田正己) σε ηλικία 77 ετών. Παρότι πολλοί μπορεί να μην τον γνωρίζουν, ο Masami ήταν master στη βιομηχανία των anime, αφού έχει δουλέψει πάνω σε μεγάλες και διάσημες σειρές, όπως το «Slam Dunk», το «Fist of the North Star», το «Hellsing Ultimate», το «Dragon Ball Z», το «Yu-Gi-Oh!», το «Berserk», καθώς και την ταινία «Pokemon: The Movie 2000» και πολλά ακόμη.

Γεννήθηκε τον Σεπτέμβριο του 1943 στη Saitama της Ιαπωνίας. Ξεκίνησε την πορεία του μέσα από την Tatsunoko Productions τη δεκαετία του ’60, όμως εργάστηκε πολλές φορές για την Toei Animations, τόσο ως animator, όσο και ως δημιουργός χαρακτήρων, αλλά και ως σκηνοθέτης. Η πρώτη του δουλειά ήταν πάνω στο «Speed Racer» το 1967. Το 2007 έγινε ιδρυτικό μέλος του Συνδέσμου των Δημιουργών Κινουμένων Σχεδίων της Ιαπωνίας, μαζί με άλλα γνωστά ονόματα, όπως τον Satoshi Kon («Milennium Actress», «Tokyo Godfathers»).

Tα νέα για τον θάνατό του έγιναν γνωστά εχθές μέσω του Twitter από τον Oliver Falaix. Δυστυχώς, η αιτία του θανάτου του ήταν η ασθένεια του (καρκίνος), την οποία δεν μπόρεσε τελικά να νικήσει. Πολλοί άλλοι δημιουργοί και συνεργάτες του έσπευσαν να δώσουν να συλλυπητήριά τους.

«Ο animator Masami Suda έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών. Το πιο αξιοσημείωτο έργο του ήταν ο σχεδιασμός χαρακτήρων του Hokuto no Ken (Ken the Survivor). Ήταν στο Cartoonist και στο Chibi Japan Expo αρκετές φορές στη Γαλλία. Ήταν μέλος του Συνδέσμου των Δημιουργών Κινουμένων Σχεδίων της Ιαπωνίας»

Τα συλλυπητήριά μας και Καλό Παράδεισο.


Πηγές: https://www.cbr.com/masami-suda-obituary/
https://usdaynews.com/celebrities/celebrity-death/masami-suda-death-cause/


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.