Μετά από τους Ολυμπιακούς Αγώνες σειρά είχαν φυσικά οι Παραολυμπιακοί Αγώνες, που διήρκησαν 13 μέρες. Όπως κάναμε λοιπόν και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες (άρθρο το οποίο μπορείτε να διαβάσετε κάνοντας ένα κλικ εδώ), έτσι και τώρα, θα παρουσιάσουμε τους Ιάπωνες χρυσούς Παραολυμπιονίκες του Tokyo2020.

Η Ιαπωνία κέρδισε συνολικά 51 μετάλλια, 13 από τα οποία είναι χρυσά, καταλαμβάνοντας την 11η θέση στην παγκόσμια κατάταξη. Ας τα δούμε, όμως, αναλυτικά.


Πηγή: www.nippon.com

Κολύμβηση

Η Ιαπωνία κέρδισε 3 χρυσά μετάλλια στο άθλημα της κολύμβησης. Το πρώτο μετάλλιο κέρδισε ο Takayuki Suzuki. Πήρε το χρυσό στην κατηγορία S4 (αναπηρία σε χέρια και πόδια ή μόνο πόδια και αδυναμία στα χέρια) των 100 μέτρων ελεύθερης κολύμβησης.
Δύο μέρες μετά, ο Naohide Yamaguchi έλαβε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία SB4 (άτομα με νοητική καθυστέρηση) των 100 μέτρων πρόσθιας κολύμβησης.
Ακόμα, ο Keiichi Kimura βγήκε πρώτος στην κατηγορία S11 (άτομα με προβλήματα όρασης) των 100 μέτρων πεταλούδα.


Στίβος

Στον στίβο, ο Tomoki Sato έλαβε δύο χρυσά μετάλλια, ένα στα 400 μέτρα στην κατηγορία T52 (άτομα σε αναπηρικό αμαξίδιο και λίγη έως καθόλου κίνηση στα πόδια), καθώς και ένα στα 1500 μέτρα. Χρυσό μετάλλιο πήρε και η Misato Michisita στον μαραθώνιο της κατηγορίας Τ12 (άτομα με προβλήματα όρασης).


Ποδηλασία

Συνεχίζουμε με την ποδηλασία στην οποία η Ιαπωνία κέρδισε 2 χρυσά μετάλλια. Και τα δύο ήρθαν από την Keiko Sugiura. Το πρώτο κατακτήθηκε από την αθλήτρια στην κατηγορία της ποδηλασίας δρόμου ενάντιον του χρόνου, ενώ το δεύτερο σε αγώνα δρόμου. Και τα δύο στην κατηγορία C1-3 (άτομα με δυσκολία κινήσεων λόγω απουσίας μέλους ή και πράλυσης).


Μπότσια

Για όσους δε γνωρίζουν τι είναι το μπότσια, πρόκειται για ένα άθλημα για αθλητές με εγκεφαλική αναπηρία ή κινητικές δυσκολίες που χρησιμοποιούν αναπηρικό αμαξίδιο. Σκοπός του παιχνιδιού είναι να καταφέρουν να ρίξουν τις μπάλες που έχουν όσο πιο κοντά μπορούν στην άσπρη μπάλα που βρίσκεται στο γήπεδο. Στο μπότσια, λοιπόν, χρυσό μετάλλιο κέρδισε ο Hidetaka Sugimura στο ατομικό της κατηγορίας BC1 (άτομα με βαριά αναπηρία σε χέρια, πόδια ή και κορμό και χρειάζονται αναπηρικό αμαξίδιο).


Μπάντμιντον

Η Sarina Satomi κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στο ατομικό γυναικών της κατηγορίας WH1 (άτομα με βαριά αναπηρία λόγω παράλυσης μεγάλου μέρους του σώματός τους ή και απώλειας μελών) του μπάντμιντον, ενώ μαζί με την Yuma Yamazaki κέρδισαν το χρυσό στο διπλό της κατηγορίας WH1-2.


Τέννις

Στο τέννις, χρυσός Παραολυμπιονίκης βγήκε ο Shingo Kunieda στο ατομικό των ανδρών.


Να δώσουμε τα συγχαρητήριά μας σε όλους αυτούς τους απίθανους αθλητές από όλον τον κόσμο που ξεπερνούν όλες τις δυσκολίες και τα εμπόδια που βρέθηκαν ή βρίσκονται ακόμα μπροστά τους και καταφέρνουν όχι μόνο στους αγώνες, αλλά και κάθε μέρα, το ακατόρθωτο.

Με τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Tokyo2020, λοιπόν, κλείνει το μεγάλο γεγονός των Ολυμπιακών που ανανεώνει την έναρξη του το 2024 στο Παρίσι.

Τα λέμε σε 4 χρόνια!


Πηγές: https://en.wikipedia.org/wiki/Japan_at_the_2020_Summer_Paralympics
https://lexi.global/

Categories: J-Culture

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.