Ένας από τους πιο διάσημους χαρακτήρες της Marvel είναι ο Spiderman. Μετά από τσίμπημα γενετικά μεταλλαγμένης αράχνης, αποκτά τις ικανότητές του. Πάντα φιλικός, πρόσχαρος και με έντονο το αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, ο Spiderman έχει βρεθεί να ρίχνει τους ιστούς του και στις γειτονιές της Ιαπωνίας!

Spiderman uses his web.
Ο Spiderman ρίχνει τον διάσημο ιστό του.

Το 1978, η Marvel και η TOEI υπέγραψαν συμβόλαιο ώστε να φέρουν τους χαρακτήρες της στην ιαπωνική τηλεόραση. Ο πρώτος από αυτούς ήταν ο Spiderman, η σειρά του οποίου είχε μεγάλη επιτυχία. Η live action ιαπωνική εκδοχή του Πήτερ Πάρκερ έφερε επανάσταση στο είδος της και έβαλε τα θεμέλια για άλλες σειρές που ακολούθησαν.

Fighting weird enemies.
Πολεμώντας παράξενους εχθρούς.

Η ιστορία ακολουθεί τον Takuya Yamashiro, έναν 22άχρονο μοτοσικλετιστή. Καθώς ερευνά τα συντρίμμια ενός UFO με τον πατέρα του, τους επιτίθονται ο καθηγητής Monster και ο στρατός του. Ο πατέρας του Takuya σκοτώνεται και ο ίδιος ανακαλύπτει έναν επιζών του σκάφους, τον Garia. Ο εξωγήινος του αποκαλύπτει ότι έρχεται από τον πλανήτη Spider και αποφασίζει να μεταφέρει τις δυνάμεις του στον Takuya με σύριγγα που περιέχει το αίμα του. Πριν πεθάνει, του δίνει το βραχιόλι του, που ενεργοποιεί το κουστούμι της αράχνης, πετά ιστό και ελέγχει το διαστημόπλοιο το οποίο μετατρέπεται στο ρομπότ Leopardon.

This Spiderman uses weapons too.
Αυτή η εκδοχή του Spiderman χρησιμοποιεί και όπλα.

Ο Takuya αναλαμβάνει την ευθύνη να πολεμήσει τους κακούς και μια νέα ζωή αρχίζει. Σαν Spiderman, διακατέχεται έντονα από αίσθημα τιμής και δίψα για μεγαλείο. Αυτό τον διαφοροποιεί από τον Πίτερ Πάρκερ που είναι περισσότερο πλακατζής και ευδιάθετος. Μέσα στο πολυσύμπαν της Marvel, ανήκει στην εκδοχή της Γης 51778. Μάλιστα, έχει αναφερθεί πως θα εμφανιστεί στην συνέχεια της ταινίας “Spiderman: Into the spiderverse”.

Takuya in comics.
Ο Takuya στα κόμικς.

Η εκδοχή αυτή του αγαπημένου μας ήρωα παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον. Παρόλο που είναι πολύ διαφορετική από αυτές που έχουμε συνηθίσει, αξίζει να της δώσετε μια ευκαιρία και να την παρακολουθήσετε!


Πηγές:
https://theplaylist.net/
https://www.cbr.com/
https://www.denofgeek.com/


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.