Η διοργάνωση των εκθέσεων έχει αρχίσει να παίρνει τα πάνω της σιγά σιγά. Μετά την μεγάλη παύση λόγω της πανδημίας, τα cons επιστρέφουν στις μεγάλες πόλεις. Έχοντας γνωρίσει αποδοχή από τον κόσμο και επιτυχία τον Σεπτέμβριο του ’21, το comicdom καλωσόρισε τους επισκέπτες του ακόμα μία φορά το τριήμερο 15-17 Απριλίου. Το φεστιβάλ φιλοξενήθηκε στις αίθουσες της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης και στην πλατεία Κλαυθμώνος. Η είσοδος ήταν ελεύθερη για όλους.

Upper side of comicdom.
Φωτογραφία από την επάνω πλευρά του con.

Όπως κάθε φορά, πραγματοποιήθηκε πληθώρα από workshops, παρουσιάσεις και συνεντεύξεις. Η κεντρική έκθεση ήταν αφιερωμένη στον θρύλο της Wonder Woman και ήταν αρκετά εντυπωσιακή. Παράλληλα, φιλοξενήθηκε η έκθεση με τίτλο «Οι Ιστορίες μας, μας Έφεραν Εδώ». Τέλος, στην έκθεση «The Window Comics Project» καλλιτέχνες εικονογραφούν σε μια σελίδα τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στο περιβάλλον τους. Στο φεστιβάλ ήταν προσκεκλημένος και ο Κροάτης Esad Ribić, σχεδιαστής κόμικ της Marvel και των Eternals. Τιμώμενος καλλιτέχνης ήταν ο Κώστας Σκλαβενίτης, ο οποίος επιμελήθηκε το φετινό εικαστικό του comicdom και τα έργα του φιλοξενήθηκαν στην έκθεση.

Greek voice actors.
Συνέντευξη με τους Έλληνες voice actors του anime “My hero Academia” .
Φωτογραφίες: Άκης Τριανταφύλλου- Comicdom

Στην πλατεία Κλαυθμώνος στήθηκαν οι πάγκοι καλλιτεχνών, εκδοτικών και των διοργανωτών. Οι φανς μπορούσαν να κάνουν τις αγορές τους και να αποκτήσουν την υπογραφή του αγαπημένου τους καλλιτέχνη. Φυσικά, δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι cosplayers στη γιορτή αυτή! Με ευφάνταστα κοστούμια από anime, παιχνίδια, ταινίες και σειρές, χάρισαν μοναδικές εμπειρίες στους παρευρισκόμενους. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε και ο διαγωνισμός cosplay, που έχει επιστρέψει και αυτός δυναμικά.

Publisher at comicdom.
Η βροχή δεν εμπόδισε την Ένατη Διάσταση να μοιράσει χαμόγελα.
Kostas Fragiadakis.
Ο Κώστας Φραγκιαδάκης, πολύτιμο μέλος σε κάθε έκθεση που συμμετέχει με τα έργα του.
Plague doctor at comicdom.
Ο γιατρός της πανούκλας, πιο επίκαιρος από ποτέ.
Demon slayer cosplay.
Η καταιγίδα της τρίτης μέρας δεν εμπόδισε τους cosplayers να φωτογραφηθούν σε εσωτερικούς χώρους.
Cosplay contetst.
Οι συμμετέχοντες στον διαγωνισμό cosplay.
Φωτογραφία του Σπύρου Κακούρη.

Το τριήμερο του comicdom ήταν μοναδική εμπειρία για όλους. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια τόσο στην ομάδα της διοργάνωσης, όσο και στους εθελοντές που βοήθησαν. Περιμένουμε με ανυπομονησία την επόμενη διοργάνωση για περισσότερο cosplay!


Πηγές:
https://www.comicdom-con.gr/
https://www.naftemporiki.gr/


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.