Το πρώτο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου έκανε την επιστροφή της μια μεγάλη έκθεση: το Gameathlon. Ένα convention αφιερωμένο στα βιντεοπαιχνίδια, την τεχνολογία και το cosplay, το οποίο είχε λείψει σε όλους. Το διήμερο ήταν γεμάτο με τουρνουά, φωτογραφίσεις, παρουσιάσεις και φυσικά cosplay!

Gameathlon entrance.
Η είσοδος στο con.
Φωτογραφία: Gameathlongreece

Ο κόσμος άρχισε να μαζεύεται από το πρωί του Σαββάτου έξω από την κεντρική είσοδο του κλειστού σταδίου tae kwo do στο Παλαιό Φάληρο. Ο χώρος εσωτερικά απαρτιζόταν από την κεντρική σκήνη, όπου λάμβαναν χώρα πολλά events και δύο ορόφους. Γύρω από την σκηνή υπήρχαν πολλά περίπτερα με υπολογιστές και προϊόντα εταιριών, τα οποία μπορούσες να δοκιμάσεις. Στον δεύτερο όροφο είχαν στηθεί πάγκοι πολυάριθμων καλλιτεχνών και καταστημάτων ,όπου ο κόσμος μπορούσε να πραγματοποιήσει αγορές.

Την πρώτη μέρα διεξήχθη το cosplay parade. Με μουσική επιλογή της διοργάνωσης, όσοι cosplayers επιθυμούσαν μπορούσαν να ανέβουν στη σκηνή και να παρουσιάσουν το χαρακτήρα τους. Την επόμενη , έγινε και ο διαγωνισμός cosplay που είχε μεγάλη απήχηση και του οποίου τα δώρα ήταν πλουσιοπάροχα. Υπήρχαν τρεις κριτές, που βαθμολογούσαν τις στολές και την σκηνική παρουσία του διαγωνιζόμενου. Πολύ θετικό σημάδι ήταν η συμμετοχή από cosplayers του εξωτερικού. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι cosplayers είχαν δωρεάν είσοδο στο Gameathlon.

Το παρόν έδωσαν και γνωστοί streamers και youtubers όπως ο Hayate( Αρχηγός) και ο Mikeius. Δυναμική ήταν και η παρουσία από οργανισμούς όπως τα ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ που εντυπωσίασαν με τις δεξιότητες μακιγιάζ ενώ καλλιτέχνες tattoo αναλάμβαναν το τατουάζ όσων το επιθυμούσαν.

Όσον αφορά το χώρο, υπήρξαν μερικές παραφωνίες, όπως η έλλειψη επαρκούς κλιματισμού και η μεγάλη ουρά για τις καντίνες φαγητού. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την δυσφορία του κόσμου, που κατέφευγε σε γειτονικά περίπτερα και καντίνες για τα απαραίτητα.

Το Gameathlon κατάφερε να επιστρέψει δυναμικά. Η μεγάλη απήχηση που είχε και η αγάπη που έδειξαν οι καλλιτέχνες στον κόσμο, του έβαλε σίγουρα θεμέλια για να συνεχίσει. Οι θετικές εντυπώσεις που άφησε και η συμμετοχή όλων των ηλικιών μας κάνουν να ελπίζουμε στην οργάνωση κι άλλων τέτοιων εκδηλώσεων!


Πηγές:
https://www.bestprice.gr/
https://www.facebook.com/gameathlongreece


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.