Τον τελευταίο καιρό, η σειρά SPY X FAMILY έχει κατακλύσει τις πλατφόρμες κοινωνικών δικτύων με memes, βιντεάκια και άλλες αστείες και μη εικόνες. Έκανε ένα μεγάλο «μπαμ» και, φυσικά, έπρεπε να την τσεκάρω. Η αλήθεια είναι πως ποτέ μου δεν ακολουθούσα το πλήθος σχετικά με σειρές, από καθαρή βαρεμάρα και μόνο. Ποτέ δεν ξέρεις πόσο θα κρατήσει (δεν αντέχω τα πολλά επεισόδια), μπορεί να τελειώσει και να ανακοινωθεί κάποια δεύτερη σεζόν την οποία δεν έχω το κουράγιο να παρακολουθήσω ή πολύ απλά δε θέλω να περιμένω μια βδομάδα για ένα επεισόδιο. Αυτή τη φορά όμως, αποφάσισα να ξεκινήσω τη σειρά για να δω προς τι όλος αυτός ο χαμός. Και μπορώ να πω πως άξιζε τον κόπο και με το παραπάνω.

Το SPY X FAMILY ξεκίνησε ως manga του Tatsuya Endo, το οποίο ενθουσίασε τους αναγνώστες του όταν επιτέλους ανακοίνωσε τη δημιουργία της σειράς τον Απρίλιο του 2022. Το manga κυκλοφορούσε από το 2019 στο Shonen Jump+. Η σειρά δημιουργήθηκε από δύο στούντιο, το Wit Studio και το CloverWorks. Αυτή τη στιγμή περιμένουμε τη δεύτερη σεζόν της σειράς που ανακοίνωσε την κυκλοφορίας της τον Οκτώβριο του 2022.

Η ιστορία μας ακολουθεί τον κατάσκοπο με το ψευδώνυμο «Twilight», ο οποίος δουλεύει για την παγκόσμια ειρήνη ανάμεσα στην Westalis και την Ostania, στο πλευρό της Westalis. Για τον σκοπό αυτό, του ανατίθεται μια αποστολή και συγκεκριμένα η παρακολούθηση του Donovan Desmond. Για την επιτυχία της αποστολής του, πρέπει να δημιουργήσει μια ψεύτικη οικογένεια και να στείλει το υποτιθέμενο παιδί του στο ίδιο σχολείο με τον γιο του Donovan, έτσι ώστε να μπορέσει να έρθει σε επαφή μαζί του. Ο «Twilight», λοιπόν, δημιουρεί μια οικογένεια που αποτελείται από την Anya, ένα κορίτσι με τηλεπαθητικές ικανότητες και την Yor, μια όχι και τόσο συνηθισμένη γυναίκα. Ο καθένας, λοιπόν, για τους δικούς του σκοπούς, θα προσπαθήσει να κρατήσει ενωμένη την οικογένεια αυτή και ταυτόχρονα να επιδιώξει τους στόχους του, κάτι που οδηγεί σε επικίνδυνες, αλλά και πολύ αστείες και κωμικές καταστάσεις.

Πηγή: www.infobae.com

Σκηνοθετημένο από τον Kazuhiro Furuhashi και υπεύθυνο για τη δημιουργία των χαρακτήρων τον Kazuaki Shimada (ο οποίος έχει δουλέψει, μεταξύ άλλων και στο anime «Another»), το SPY X FAMILY καταφέρνει να κρατήσει το ενδιαφέρον του θεατή και σίγουρα καταφέρνει να του προκαλέσει γέλιο. Ακόμα πιο σίγουρο είναι το γεγονός πως θα αγαπήσει την μικρή Anya. Με τα Ιαπωνικά ενός εξάχρονου παιδιού και τη γλυκιά της φατσούλα, καταφέρνει να τους κερδίσει όλους και να κλέψει την παράσταση. Είναι αδιαμφισβήτητα ο πιο αγαπητός χαρακτήρας. Η σειρά πήρε επίσης και πολύ καλές κριτικές, μπήκε στη λίστα του Polygon με τα καλύτερα κόμιξ του 2019 και αποτέλεσε την έμπνευση για τη δημιουργία ενός μιούσικαλ που θα ξεκινήσει παραστάσεις το 2023 τόσο στην Ιαπωνία όσο και διεθνώς. Mπήκε, επιπλέον, και στη λίστα με τα καλύτερα manga του Shonen Jump+ και, μεταξύ άλλων, κέρδισε και δύο βραβεία στον σκηνοθέτη.

Η σειρά έχει όλα τα χαρακτηριστικά ενός επιτυχημένου οικογενειακού sitcom. Φανταστικό animation, με όμορφα χρώματα και ένα aesthetic παλαιών καιρών, αφού, παρόλο που δεν αναφέρεται ποτέ στη σειρά, αφήνεται να εννοηθεί ότι εκτυλίσσεται γύρω στο 1960, σαρκασμός και κριτική σχετικά με τα θέματα του πολέμου, της οικογένειας και των κοινωνικών τάξεων και ίσως τους πιο αξιομνημόνευτους χαρακτήρες. Η τηλεπαθητική ικανότητα της Anya, επίσης, εκτός από το γεγονός ότι χρησιμοποιείται για τις κωμικές σκηνές, περνάει ξεκάθαρα και το μήνυμα σχετικά με την ικανότητα των παιδιών να καταλαβαίνουν πολλές φορές περισσότερα από όσα φαντάζονται οι ενήλικες.

Φυσικά και οι δύο άλλοι χαρακτήρες, της Yor και του Twilight, είναι δημιουργημένοι με εξαιρετική λεπτομέρεια που τους κάνει να ξεχωρίζουν και ταυτόχρονα να δημιουργούν μια «ποικιλία» μέσα στα επεισόδια. Η Yor, αν και φαίνεται πολύ ντροπαλή, αδέξια, ολιγομίλιτη ίσως μέχρι και ανόητη θα έλεγε κανείς, κρύβει πολλά μυστικά και σίγουρα δεν είναι μόνο αυτό που δείχνει προς τα έξω. Από την άλλη ο «Twilight», ο βασιλιάς των μεταμφιέσεων, με την αυτοπεποίθησή και τον επαγγελματισμό του, έχει πάντοτε ένα πλάνο (και άλλα δύο ή τρία σε περίπτωση που το πρώτο δεν είναι αποτελεσματικό) και βρίσκεται πάντα ένα βήμα μπροστά. Οι δύο αυτοί χαρακτήρες, αν και φαίνονται αντίθετοι μεταξύ τους, έχουν περισσότερα κοινά από όσα νομίζουν. Και οι δύο, πάντως, φαίνεται πως λατρεύονται στον κόσμο του internet και όλοι μαζί δημιουργούν αυτήν την χαοτικά οργανωμένη οικογένεια, κουβαλώντας μια κρυφή, μεγάλη και βαριά ιστορία που περιμένουμε να ανακαλυφθεί.

Θεωρώ ότι το SPY X FAMILY αποτελεί τον τέλειο συνδυασμό μεταξύ δράματος και slice of life κομμωδίας. Σκηνές δράσης που μετατρέπονται χωρίς καν να το συνειδητοποιήσεις σε σκηνές γέλιου και το αντίστροφο, δημιουργούν και κρατούν την αγωνία του θεατή, ιστορίες και προβλήματα των χαρακτήρων που είτε εμπλέκονται άμεσα είτε έμμεσα, σίγουρα «δένουν» με τη βασική, πρωτότυπη κατασκοπευτική ιστορία και πάνω από όλα αυτά, ένα soundtrack που απλά ταιριάζει απίστευτα πολύ με την ατμόσφαιρα.

Παρακάτω μπορείτε να τσεκάρετε και το trailer:


Πηγές: https://en.wikipedia.org/wiki/Spy_%C3%97_Family


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.