Είσαι φαν του Attack on Titan; Τι ξέρεις για τον Eren Yeager, έναν από τους βασικότερους χαρακτήρες της σειράς; Θέλεις να τεστάρεις τις γνώσεις σου ή να μάθεις περισσότερα; Σε αυτό το άρθρο, λοιπόν, θα αναλύσουμε 10 Fun facts για τον Eren Yeager από το Attack on Titan! (Spoiler alert!)


Το Anime και ο Eren Yeager

Το Attack on Titan είναι αδιαμφισβήτητα μία από τις πιο πετυχημένες σειρές που έχουν προβληθεί. Έχει αποκτήσει εκατομμύρια φαν ανά τον κόσμο με το πρωτότυπο σενάριό του, τα αναπάνταχα γεγονότα και plot twists και τις πολλές θεματικές που αναπτύσσει, όπως οι σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων, η μάχη για έναν κοινό σκοπό, η σχέση σωστού-λάθους, ηθικού-ανήθικου και πολλές ακόμη.

Ο Eren Yeager είναι ένας από τους βασικούς πρωταγωνιστές της σειράς, ο οποίος περνάει κυριολεκτικά από «40 κύμματα» που τον αλλάζουν ως χαρακτήρα και δημιουργούν ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον προς το πρόσωπό του. Αρχικά, ξεκινά ως ο αγαπημένος όλων, πάντα έτοιμος να ριχτεί στη μάχη ενάντια στους τιτάνες και να αποδώσει δικαιοσύνη για τη δυστυχία που του έφεραν. Όμως αυτή του η εμμονή τον καθιστά εν «τέλη τυφλό» και τον οδηγεί σε πράξεις που δεν αντιστοιχούν σε πρωταγωνιστή, γι΄αυτό και κάποιοι τον θεωρούν αντι-ήρωα.

1. Πόσους τιτάνες έχει σκοτώσει;

Ο Eren Yeager βρίσκεται δεύτερος στη λίστα μετά τον Levi, αφού σε όλη τη σειρά έχει σκοτώσει συνολικά 23 τιτάνες! Σίγουρα, όμως, έχει σκοτώσει πολύ περισσότερους ανθρώπους από όλους τους χαρακτήρες της σειράς.

2. Τι σημαίνει το όνομά του;

Το όνομα του Eren Yeager επιλέχθηκε από δυο άλλες γλώσσες. Το μικρό του όνομα έχει τουρκική προέλευση και σημαίνει «αυτός που πορεύεται προς τη σοφία», ενώ το επίθετό του προέρχεται από τη γερμανική λέξη Jäger που σημαίνει «κυνηγός». Ο Isayama, ο σκηνοθέτης της σειράς, αποκάλυψε πως δεν ήταν αυτός ο κύριος λόγος που επέλεξε το όνομα Eren για τον χαρακτήρα του, αλλά το γεγονός πως ακουγόταν γυναικείο και πίστευε ότι το κοινό θα το θυμόταν καλύτερα.

3. Μικρές συνήθειες

Παρόλο που ο χαρακτήρας του Eren φαίνεται αρκετά δυναμικός και προσηλωμένος στο στόχο του, μερικές φορές υπερβολικά προσηλωμένος θα λέγαμε, δεν πρέπει να ξεχνάμε και αυτές τις μικρές συνήθειες που μας θυμίζουν ότι δεν ήταν πάντα έτσι, αλλά κατέληξε έτσι λόγω των συνθηκών. Σε περίπτωση, λοιπόν, που το ξεχάσατε ή δεν το προσέξατε, αναφέρεται πως τα αυτιά του κοκκινίζουν όταν λέει ψέμματα!

4. Τους αποκαλεί πώς?!

Όλοι γνωρίζουν πόσο ο Eren απεχθάνεται τους τιτάνες. Ο ίδιος μάλιστα δε φοβάται να το κρύψει ποτέ! Ποιος είναι, όμως ένας από τους τρόπους που δείχνει την ασέβειά τους προς αυτούς; Χρησιμοποιεί την κατάληξη -hiki. Στα Ιαπωνικά, όταν θέλουμε να δείξουμε ότι κάτι είναι μεγάλο, όμως, χρησιμοποιούμε την κατάληξη -tai. -hiki, αντίθετα, χρησιμοποιούμε όταν θέλουμε να δείξουμε ότι κάτι είναι μικρό.

5. Καπνός από το κεφάλι

Σε ένα επεισόδιο της σειράς, αφού ο Eren χτύπησε το κεφάλι του και είναι τυλιγμένο με επιδέσμους, βλέπουμε πως το βγάζει καπνούς. Ίσως αυτό να ήταν το πρώτο στοιχείο για τις ικανότητες του ως τιτάνας; Ίσως γι’ αυτό και το πρόσωπό του να φαίνεται τόσο σοκαρισμένο; Μπορεί να ένιωσε μέσα του ότι είναι διαφορετικός.

6. Έμπνευση

Η έμπνευση για τη δημιουργία της μορφής του Eren ως τιτάνα, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο αυτός μάχεται πάρθηκε από τον Ιάπωνα mixed martial artist Yushin Okami και τον μαχητή του MMA Takanori Gomi.

7. Αλλαγή προσώπου

Ένα πολύ ενδιαφέρον fact είναι το γεγονός πως, ενώ στην τρίτη σεζόν ο Eren μοιάζει περισσότερο στη μητέρα του, στην τέταρτη σεζόν μοιάζει περισσότερο με τον πατέρα του!

8. Πώς απέκτησε ο Eren τις ικανότητές του;

Ο Eren έχει τις ικανότητες τριών τιτάνων. Για να αποκτήσει, όμως, τις ικανότητες αυτές, έπρεπε να κάνει κάτι αρκετά σοκαριστικό. Αυτό το γεγονός κρύβεται ήδη στην πρώτη σεζόν μέσα από τις αναμνήσεις που έρχονται στο μυαλό του, όπου φαίνεται ο πατέρας του να τον μεταφέρει στο δάσος και να χρησιμοποιεί μια σύριγγα πάνω του. Τότε ήταν που ο Eren απέκτησε τις δυνάμεις του και…έφαγε τον πατέρα του.

9. Ο Eren…πίνει;

Σύμφωνα με τον Isayama, ο Eren πίνει και μάλιστα δε μεθάει εύκολα! Στο manga και στο anime, όμως, καθώς τον βλέπουμε από την παιδική του ηλικία μέχρι και την ηλικία των 19, που στην Ιαπωνία θεωρείται ακόμα ανήλικος για να καταναλώσει αλκοόλ, δεν τον βλέπουμε να πίνει συχνά.

10. Καφέ ή μαύρα μαλλιά;

Στο anime τα μαλλιά του Eren φαίνονται να είναι σκούρα καστανά. Για όσους, όμως, έχουν διαβάσει το manga, τα μαλλιά του απεικονίζονται ως μαύρα. Σύμφωνα με τον Isayama, ο λόγος που έγινε αυτό είναι επειδή ο Eren είναι ένας πολύ δραστήριος χαρακτήρας με πολλές δυναμικές κινήσεις και σκηνές μάχης. Έτσι, ήταν πολύ πιο εύκολο να ζωγραφήσουν γραμμές γύρω από μαύρα μαλλιά που να δείχνουν την ταχύτητα και τις κινήσεις του, παρά σε καστανά, ενώ στο anime είχαν, προφανώς, περισσότερη ελευθερία σε χρώματα και κινησιολογία.

Αυτά ήταν, λοιπόν, 10 Fun facts για τον Eren Yeager από το Attack on Titan! Εσείς, πόσα από αυτά γνωρίζατε; Γράψτε μας στα σχόλια και προσθέστε δικά σας!


Πηγές: www.ranker.com/list/eren-trivia-attack-on-titan/anna-lindwasser
https://otakukart.com/10-facts-about-eren-yeager/


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.