Το πολυαναμενόμενο και αγαπημένο con της Θεσσαλονίκης, το comic con, επέστρεψε 23 έως 25 Σεπτεμβρίου! Ένα τριήμερο που είχε λείψει πολύ από την πόλη κατά την διάρκεια της καραντίνας, αναδύθηκε ξανά στο Βελίδειο συνεδριακό κέντρο.

The entrance of comic con.
Η είσοδος του comic con.

Όπως κάθε χρονιά, πολλές διάσημες προσωπικότητες του χώρου παρευρέθηκαν σαν προσκεκλημένοι. Jason Aaron, Brian Azzarello, Stephanie Phillips, Σπύρος Μπιμπίλας και η λίστα συνεχίζεται… Καλλιτέχνες, σχεδιαστές κόμικς και voice actors συναντήθηκαν με το κοινό τους και τα είπαν από κοντά.

Digital soul entertainment at comic con.
Το τραπέζι της Digital Soul entertainment.
Argiris Pavlidis at comic con.
Ο Αργύρης Παυλίδης με το κοινό του.
Φωτογραφία από The Comic con.

Οι δραστηριότητες ήταν ποικίλες. Περιλάμβαναν παρουσιάσεις, workshops, συνεδρίες επιτραπέζιων, καθώς και panels. Χαρακτηριστική ήταν η παρουσίαση για τα 75 χρόνια ζωής του Σκρουτζ Μακ Ντακ αλλά και το pannel των Ελλήνων ηθοποιών του My hero Academia.

Ο χώρος περιλάμβανε μία μεγάλη αίθουσα στην οποία είχαν στηθεί περίπτερα καταστημάτων και πάγκοι καλλιτεχνών. Επιπλέον, υπήρχε και αίθουσα για τα workshops και τις παρουσιάσεις. Αναφορικά, περίπου 170 καλλιτέχνες παρουσίασαν την δουλειά τους στην έκθεση. Στον τελευταίο διάδρομο βρίσκονταν οι καλεσμένοι της διοργάνωσης. Οι επισκέπτες μπορούσαν να περιηγηθούν στους διαδρόμους και να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους. Ο χώρος διέθεται και φιγούρες μεγάλου μεγέθους , όπως του Spider-man και του Captain America.

Δυναμική παρουσία είχαν φυσικά οι cosplayers. Στολές από anime, games, ταινίες και σειρές έντυσαν το con σε μοναδικά χρώματα. Οι επισκέπτες μπόρεσαν να φωτογραφηθούν με τους αγαπημένους τους χαρακτήρες και να μάθουν περισσότερα για αυτούς. Ξεχωριστή νότα αποτέλεσε η ομαδική φωτογράφιση cosplay από το παιχνίδι Genshin Impact!

Φωτογραφία από The Comic con.
Οι cosplayers του Genshin Impact.

Το comic con έκανε μια δυναμική επιστροφή. Το εισιτήριο τριημέρου ήταν στα 16 ευρώ και το ημερήσιο 8, με έναρξη στις 10 το πρωί. Αξίζουν συγχαρητήρια στην διοργάνωση αλλά και στον κόσμο που το στήριξε με την παρουσία του. Αναμένουμε το επόμενο comic con!0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.