Μία ξεχωριστή γιορτή ήρθε για πρώτη φορά στο Περιστέρι. Το fantasy festival κάλεσε τους λάτρεις του φανταστικού να παρευρεθούν 1-2 Οκτωβρίου στο εκθεσιακό κέντρο Περιστερίου. Το κάλεσμα είχε τεράστια απήχηση και ο κόσμος κυριολεκτικά γέμισε τους χώρους του. Είχε προηγηθεί η online διοργάνωση του το 2021, χωρίς φυσική μορφή, λόγω της πανδημίας. Το φεστιβάλ δημιουργήθηκε το 2020. Η είσοδος ήταν δωρεάν, αλλά για την συμμετοχή στις δραστηριότητες και τις συναυλίες απαιτούνταν ημερήσιο εισιτήριο. Οι cosplayers το λάμβαναν χωρίς κόστος.

Entrance.
Η είσοδος για το fantasy festival.
Main hall.
Η κύρια αίθουσα με τους πάγκους καλλιτεχνών και συγγραφέων.

Ο χώρος του φεστιβάλ περιλάμβανε μία μεγάλη αίθουσα για τους εκθέτες και τους καλλιτέχνες. Πολυάριθμοι πάγκοι με κάθε λογής πράγματα στήθηκαν, έτοιμοι να καλωσορίσουν τους επισκέπτες. Βιβλία, κοσμήματα, ροφήματα, artwork και φιγούρες ήταν λίγα μόνο από τα πράγματα που μπορούσε να αγοράσει ο επισκέπτης. Υπήρχε επίσης μία αίθουσα δραστηριοτήτων με πολλά επιτραπέζια και retro βιντεοπαιχνίδια καθώς και αίθουσα εκδηλώσεων.

Πολλοί cosplayers κατέκλυσαν το φεστιβάλ και εντυπωσίασαν με τις στολές τους. Βγαλμένες από παιχνίδια και σειρές φαντασίας αλλά και anime, χάρισαν μοναδικές στιγμές στους επισκέπτες και συντέλεσαν στο όμορφο κλίμα που δημιουργήθηκε. Πραγματοποιήθηκε και φωτογράφιση αποκλειστικά για τους cosplayers.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας διεξήχθησαν πολλές παρουσιάσεις βιβλίων στην κεντρική αίθουσα του fantasy festival. Παράλληλα, στον χώρο εκδηλώσεων διοργανώθηκαν συναυλίες, όπως αυτή της παραδοσιακής κινέζικης μουσικής με το όργανο Guzheng και χορωδία με τραγούδια από σειρές και ταινίες φαντασίας. Η εκδήλωσε έκλεισε με την απονομή βραβείων Everly σε ξένες σειρές και ταινίες αλλά και σε βιβλία Ελλήνων και ξένων συγγραφέων.

Book presentation.
Μαρία Κέρογλου και Λίλα Κίσσα-Φραγκομίχαλου στην παρουσίαση του βιβλίου τους “Αθάνατες του Αζραέλ”.
Writer team presentation.
Οι συγγραφείς των εκδόσεων “Παράξενος Ελκυστής”.
Everly prize ceremony.
Η απονομή των βραβείων Everly.

Η διοργάνωση του fantasy festival ξεπέρασε τις προσδοκίες. Οι χώροι κλιματίζονταν επαρκώς και η τοποθεσία ήταν εύκολα προσβάσιμη με πάρκινγκ για τα αμάξια. Το πρόγραμμα και οι εκδηλώσεις κάλυπταν πολλές προτιμήσεις για κάθε ηλικία. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους διοργανωτές αλλά και στον κόσμο που στήριξε το εγχείρημα! Ελπίζουμε να την επισκεφτούμε ξανά του χρόνου!


Πηγές: https://fantasyfestival.gr/


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.