Το «Koe no Katachi» (ή αλλιώς A Silent Voice) είναι μια πολύ γνωστή ταινία του Naoko Yamada, που απέσπασε πολλά βραβεία και αγαπήθηκε από εκατομμύρια φανς ανά τον κόσμο. Είναι μια παραγωγή της Kyoto Animation. Διηγείται την ιστορία ενός κοριτσιού, της Shouko Nishimiya, η οποία περνάει δύσκολα στο δημοτικό, καθώς είναι δυστυχώς θύμα bullying από τον Shoya Ishida, λόγω του προβλήματος ακοής της. Όταν αυτό γίνεται αντιληπτό από τους δασκάλους του, ο Shoya γίνεται ο ίδιος το θύμα των συμμαθητών του και παρόλο που συνεχίζει να κατηγορεί την Shouko για την παραμέλησή του από τους συμμαθητές του, αυτή είναι που τελικά αλλάζει σχολείο. Fast forward στα χρόνια του λυκείου και ο Shoya θα ξαναέρθει σε επαφή με την Shouko, όμως η μεταξύ τους σχέση θα ξεκινήσει (και θα συνεχίσει) πολύ διαφορετικά από όταν την άφησαν.

Στην ταινία αυτή, λοιπόν, υπήρχαν και άλλοι ήρωες, οι οποίοι και θα μας μείνουν αξέχαστοι, τόσο για τον χαρακτήρα και τη συμπεριφορά τους, όσο και για τον ρόλο και τη σημασία που είχαν που είχαν μέσα στην ταινία. Ας δούμε ποιοι είναι αυτοί οι χαρακτήρες!


Miyoko Sahara

Μέσα από όλη την τάξη της Shouko, η Miyoko Sahara είναι μία από τις πιο αγαπητές της ταινίας. Είναι η μόνη που στάθηκε πραγματικά στη Shouko και μάλιστα προσπάθησε να μάθει και νοηματική για να μπορεί να επικοινωνεί μαζί της, κάτι που δυστυχώς την έφερε και στη θέση του θύματος. Παρόλα αυτά ο ρόλος της ήταν αρκετά σημαντικός, καθώς ήταν το άτομο με το οποίο επικοινώνησε ο Shoya για να έρθει σε επαφή με την Shouko.

Miyako Ishida

Πηγή: www.mycast.io

Από τη λίστα αυτή δε θα μπορούσε φυσικά να λείπει και η μητέρα του Shoya. Πάντα ευγενική και καλή με όλους, πρόθυμη να βοηθήσει, όμως και αυστηρή, χωρίς το σύνδρομο του «το δικό μου παιδί δεν κάνει ποτέ λαθός». Δε διστάζει στιγμή να δείξει με τον τρόπο της στον Shoya ότι αποδοκιμάζει τις πράξεις του, όσο δύσκολο και εάν μπορεί να είναι γι’ αυτήν ως μητέρα.

Yuzuru Nishimiya

Πηγή: www.anidb.net

Βασική χαρακτήρας στο Koe no Katachi, όχι μόνο επειδή είναι η αδερφή της Shouko, αλλά και γιατί αποτελεί το στήριγμα της και γενικότερα τη συμπληρώνει, αφού ο χαρακτήρας της είναι εντελώς αντίθετος με αυτόν της Shouko. Όσο περισσότερο ντροπαλή, κλειστή ή αγχώδης είναι η Shouko, τόσο περισσότερο η αδερφή της προσπαθεί να τη βγάλει από το καβούκι της και να τη βοηθήσει. Υπερπροστατευτική με την αδερφή της και παρόλα αυτά δέχεται εύκολα το γεγονός πως ο Shoya έχει πλέον αλλάξει και γι’ αυτό προσπαθεί και να τους βοηθήσει να έρθουν σε επαφή.

Tomohiro Nagatsuka

Ένας χαρακτήρας που φαίνεται αρχικά να έχει το ρόλο του comic relief στην ταινία, όμως μέχρι το τέλος αποδεικνύεται ως ο καλύτερος φίλος για τον Shoya. Η ειλικρίνεια και η αυτογνωσία του φαίνεται πως έχουν δημιουργήσει έναν «καθαρό» χαρακτήρα που αδιαφορεί για το πώς τον βλέπουν οι άλλοι και το μόνο που προσπαθεί να κάνει είναι να παραμείνει φίλος του Shoya και να τον συμβουλέψει όποτε αυτός το χρειαστεί. Θα λέγαμε πως είναι το αντίστοιχο της αδερφής της Shouko.

Shoya Ishida

Νομίζω ότι ήταν ξεκάθαρο ποιοι χαρακτήρες δε θα έλλειπαν με τίποτα από τη λίστα μας. Μιλάμε φυσικά για τον Shoya και τη Shouko. Ξεκινώντας με τον Shoya, έναν από τους δύο πρωταγωνιστές, παρόλο που βλέπουμε έναν χαρακτήρα θύτη στα χρόνια του δημοτικού, δεν μπορούμε παρά να νιώσουμε συμπάθεια για τον χαρακτήρα του, αφού ξόδεψε όλα τα υπόλοιπα σχολικά του χρόνια για να βρεί την Shouko και να της ζητήσει συγγνώμη. Μαθαίνει ακόμα και νοηματική για να την προσεγγίσει. Χάνει όλους του τους φίλους και από θύτης γίνεται τελικά θύμα, με αρκετά ψυχολογικά προβλήματα να τον ακολουθούν και το μόνο που ψάχνει είναι εξιλέωση για το παρελθόν του. Είναι ένα παράδειγμα που δείχνει ότι οι άνθρωποι μπορύν να αλλάξουν και προσπαθούν να αλλάξουν προς το καλύτερο.

Shouko Nishimiya

Σε όλη την ταινία η Shouko παρουσιάζεται ως ένα καλό και ευγενικό κορίτσι που θέλει να είναι φίλη με όλους. Της είναι δύσκολο να «ακολουθήσει» την τάξη της, λόγω του προβλήματος ακοής που έχει, αλλά παρόλα αυτά προσπαθεί να παραμείνει χαρούμενη και αισιόδοξη. Η αναπηρία της όμως, την καθιστά θύμα bullying και παρόλο που της προκαλεί αρκετά προβλήματα, εκείνη συνεχίζει να παραμένει αγαθή και καλή και δεν διστάζει στιγμή να δώσει ευκαιρίες στους ανθρώπους, όπως στον Shoya. Δεν αφήνει τον εαυτό της να σκληρύνει, όπως θα ήθελε η μητέρα της και κάνει κάτι που προϋποθέτει μεγάλα ψυχικά αποθέματα, γι’ αυτό και είναι ίσως ψηλότερα από όλους στη λίστα με τους αγαπημένους μας χαρακτήρες από το Koe no Katachi: αφήνει πίσω το παρελθόν και αποφασίζει χωρίς δεύτερη σκέψη να συγχωρέσει τον Shoya, το άτομο που της έκανε κυριολεκτικά τη ζωή κόλαση.


Αυτοί ήταν λοιπόν οι αγαπημένοι μας χαρακτήρες από το Koe no Katachi! Ο καθένας τους με τις ιδιαιτερότητές του και τον ρόλο του μέσα στην ταινία, οδήγησαν στη δημιουργία αυτής της φανταστικής ταινίας, με εκατοντάδες μηνύματα σχετικά με τις σχέσεις και τη δυναμική των ανθρώπων, την αγάπη, τη συγχώρεση, τη φιλία, την αναπηρία και πολλά ακόμη!

Παραθέτω παρακάτω και το τρέιλερ της ταινίας για κάποιον που δεν έχει δει την ταινία και δεν τον ενόχλησαν τα spoiler, οπότε και έφτασε μέχρι εδώ ή για κάποιον που απλώς δεν μπορεί να αντισταθεί και θέλει να το ξαναδεί!


Πηγές: https://en.wikipedia.org/wiki/A_Silent_Voice_(film)
https://www.cbr.com/silent-voice-main-characters-liked-favorite/


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.