Μετά από ένα μεγάλο διάστημα απουσίας λόγω της πανδημίας, το Athenscon έκανε την επιστροφή που όλοι περιμέναμε. Το Σαββατοκύριακο 26 και 27 Νοεμβρίου, ο κόσμος πλημμύρισε το κλειστό γήπεδο tae kwon do στο Παλαιό Φάληρο για να συμμετάσχει σε αυτή την γιορτή της φαντασίας και των τεχνών.

The entrance.
Η είσοδος στο Athenscon.
View from the first floor.
Η θέα από τον πρώτο όροφο.

Το γήπεδο διέθετε δύο ορόφους για τις ανάγκες του Athenscon. Στο ισόγειο είχαν στηθεί οι πάγκοι πολυάριθμων καλλιτεχνών, περίπτερα καταστημάτων και εταιριών, καθώς και εκδοτικών οίκων. Στον πρώτο όροφο υπήρχαν τα μαγαζιά εστίασης καθώς και τραπέζια για φαγητό. Επίσης, στον ίδιο όροφο υπήρχε το cosplay alley των cosplayers, ο χώρος με τα επιτραπέζια και το μέρος της φωτογράφισης για τους cosplayers εκ μέρους του con.

Οι καλεσμένοι ήταν και αυτοί τη φορά πολυάριθμοι. Μεγάλες μορφές από τον χώρο των κόμικς και των ταινιών, όπως ο David Baldeon, η Laura Bragaκαι η Carla Cohen έδωσαν το παρόν. Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να πάρουν αυτόγραφο και να βγάλουν φωτογραφία μαζί τους. Διοργανώθηκαν επίσης πολλά workshops και ομιλίες πάνω σε αντικείμενα σχετικά με την αφήγηση, το σχέδιο, την δημιουργία χαρακτήρων και άλλα πολλά. Αξίζει ξεχωριστή αναφορά στην παρουσίαση των Ελλήνων ηθοποιών φωνής που έχουν αναλάβει τα anime projects της Digital Soul Entertainment. Υπήρχε παράλληλα και πάγκος όπου οι επισκέπτες μπορούσαν να κάνουν make up από την νέα ταινία Avatar.

Make up stand.
Το stand της ταινίας Avatar.
Go radio.
Ο πρόεδρος του Greek Otaku Radio επί τω έργω.
Voice actors.
Οι ταλαντούχοι ηθοποιοί φωνής της Digital Soul Entertainment.

Τεράστιος ήταν και ο αριθμός των cosplayers που παρευρέθηκαν στο Athenscon. Πολλές στολές από anime, παιχνίδια, κόμικς, ταινίες και απ’ όπου αλλού μπορεί κανείς να φανταστεί γέμισαν τους χώρους. Οι επισκέπτες θαύμασαν τους ήρωές τους και έβγαλαν φωτογραφίες μαζί τους.

Jack SParrow.
Πιστή αναπαράσταση του Jack Sparrow ο Panagiotis Kalifis.

Το Athenscon σίγουρα είχε λείψει στο κοινό και η επιστροφή του ήταν δυναμική. Μοναδικό μελανό σημείο του event ήταν η μεγάλη αναμονή στην ουρά το Σάββατο για την είσοδο των επισκεπτών στο con. Κατά τα άλλα, η οργάνωση ήταν ιδιαίτερα προσεγμένη. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στην διοργανώτρια ομάδα, καθώς και στους εθελοντές που μόχθησαν να φύγουν όλοι όσοι ήρθαν με χαμόγελο! Ελπίζουμε σε ένα ακόμα δυνατό event του χρόνου!


Πηγές: https://www.athenscon.gr/


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.