Η μακροβιότερη έκθεση επιτραπέζιων και κόμικς της Θεσσαλονίκης επέστρεψε από 2 έως 4 Δεκέμβρη! Το Comic n’ Play έκλεισε τα 20 χρόνια και γιόρτασε με μοναδικό τρόπο την ξεχωριστή αυτή επέτειο.

The entrance.
Η είσοδος στην έκθεση.
Φωτογραφία από Nopi Ranti.
Reception.
Η υποδοχή των επισκεπτών.
The main organiser.
Νίκος Δαλαμπύρας, η «αιχμή του δόρατος» της έκθεσης.

Όπως και την τελευταία φορά, το Comic n’ Play έλαβε χώρα στην αποθήκη Γ’ του λιμανιού. Η έκθεση περιλάμβανε δύο ορόφους με διαφορετικές δραστηριότητες στον καθένα. Στο ισόγειο οι επισκέπτες μπορούσαν να προμηθευτούν το φετινό ανθολόγιο με ιστορίες κόμικς καλλιτεχνών της έκθεσης, το «ρωμαϊκό» ημερολόγιο των Άθλιων Γιών, καθώς και πολλά άλλα κόμικς από τους πάγκους καταστημάτων και εκδοτικών. Παρουσία είχε και το ΙΕΚ Άλφα, το οποίο παρείχε υπηρεσίες make up. Οι τοίχοι του ισογείου είχαν διακοσμηθεί με τις ιστορίες και τις καλλιτεχνίες του ανθολογίου τοποθετημένες σε καμβάδες. Στον ίδιο όροφο υπήρχαν επίσης το Anime Portal που διασκέδαζε με παιχνίδια και quiz τους επισκέπτες, καθώς και η Ελληνική Ένωση Έρευνας και Διάσωσης Θεσσαλονίκης. Χορηγός επικοινωνίας ήταν το 1055 Rock.

Στο δεύτερο όροφο βρίσκονταν καλλιτέχνες με τις δημιουργίες τους, πάγκοι επιτραπέζιων και χώρος εστίασης. Ελληνικά κόμικς, 3D origami, κοσμήματα, μινιατούρες και άλλα πολλά κοσμούσαν τους πάγκους του χώρου. Οι επισκέπτες μπορούσαν να συναντήσουν τους αγαπημένους τους δημιουργούς, να συμμετάσχουν σε επιτραπέζια και να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους. Παράλληλα, διεξάγονταν ομιλίες και εργαστήρια με ποικίλη θεματολογία για διάφορες ηλικίες.

Το Comic n’ Play ήταν πόλος έλξης και για τους cosplayers. Με όμορφες στολές από το χώρο του φανταστικού, οι cosplayers έδωσαν το δικό τους ξεχωριστό χρώμα στην έκθεση.

Boardgame.
Επισκέπτες και cosplayers στα επιτραπέζια.
Φωτογραφία από Nopi Ranti.

Σημεία αναφοράς ήταν η κοπή της επετειακής τούρτας και η απονομή των καθιερωμένων βραβείων Yellow Boys σε συμμετέχοντες της έκθεσης. Τιμώμενος καλλιτέχνης φέτος ήταν ο Νίκος Καμπασελέ, που επιμελήθηκε και το artwork του φεστιβάλ. Η διασκέδαση συνεχίστηκε και μετά το πέρας της εκδήλωσης, καθώς η διοργάνωση είχε μεριμνήσει για δωρεάν συναυλία στο μαγαζί 8ball για τους επισκέπτες της!

Cake and prizes.
Η επετειακή τούρτα και τα βραβεία.
Φωτογραφία από Nopi Ranti.

Η φετινή έκθεση Comic n’ Play αποτέλεσε μια γιορτή της φαντασίας. Κατάφερε με μεγάλη επιτυχία να χαρίσει χαμόγελα στον κόσμο και να τον φέρει πιο κοντά με την κουλτούρα επιτραπέζιων και κόμικς. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον κύριο διοργανωτή Νίκο Δαλαμπύρα, στους καλλιτέχνες, στους εθελοντές αλλά και στον κόσμο που στήριξε το εγχείρημα. Ελπίζουμε να είμαστε παρόντες και του χρόνου!


Πηγές: https://www.comic-n-play.gr/
https://parallaximag.gr/


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.