Η Anya κατάφερε να κερδίσει το πρώτο της Stella, ο Loid συνεχίζει να ζει τη ζωή του ως πατέρας-κατάσκοπος με μεγάλη επιτυχία και η Yor μπορεί και κρατά ακόμη ένα χαμηλό προφίλ έτσι ώστε να μην αποκαλυφθεί η ταυτότητά της ως δολοφόνου. Τη συνέχεια του επιτυχημένου Part 1 ακολουθεί το SPY X FAMILY Part 2, που μας αφήνει με πολλά ερωτηματικά. Ας μην προτρέχουμε όμως.

Το SPY X FAMILY Part 2, κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2022 έως και τον Δεκέμβριο όπου και τελείωσε. To slice of life αυτό anime ξεκίνησε με πολλές προοπτικές και πολλοί το χαρακτήρησαν ως το καλύτερο του είδους του. Και δεν έχουν και άδικο. Οι χαρακτήρες είναι καλογραμμένοι και συμπαθητικοί, το χιούμορ απίστευτα καλό και τα μηνύματα πολλά. Όλα αυτά τα στοιχεία συνθέτουν μια πάρα πολύ «ζεστή» σειρά, ένα anime που μπορείς να δεις σε μια καθισιά.


Τι μας πρόσφερε το Part 2;

Το δεύτερο μέρος του anime κάνει μια προσπάθεια να μας γνωρίσει περισσότερο με τους χαρακτήρες. Στο πρώτο μέρος έγινε κατανοητός ο σκοπός του Loid και της Yor και όλα «μπήκαν στη θέση» τους. Στο δεύτερο μέρος αφήνουμε λίγο στην άκρη όλα αυτά και κάνουμε μια βουτιά στην καθημερινή ζωή των χαρακτήρων και στο πώς καταφέρνουν να κάταστήσουν λειτουργική την φαινομενικά δυσλειτουργική αυτή σχέση που δημιούργησαν. Βέβαια, αυτό δε σημαίνει πως δεν έχουμε εξελίξεις σχετικά και με τη βασική πλοκή.

Πηγή: www.youtube.com

Ο Loid, παρόλο που παραμένει ο γνωστός γοητευτικός, ικανότατος και gentelman κατάσκοπος που γνωρίσαμε στο πρώτο μέρος, καλείται να αναλάβει έναν πιο πατρικό ρόλο και εμείς μαθαίνουμε περισσότερα για το παρελθόν του. Η Yor από την άλλη, έχει να αντιμετωπίσει παρόμοια προβλήματα, με μεγαλύτερο αυτό της ζήλιας και της χαμηλής της αυτοπεποίθησης, ειδικότερα τώρα, όπου στο παιχνίδι μπαίνει και μια νέα χαρακτήρας, η Fiona. H Anya από την άλλη, μάλλον «χάνεται» λίγο στο τοπίο, για να ξεχωρίσει όμως μέσα από την εστίαση του περίγυρού της. Εστιάζουμε στη σχέση της με τον Damian, περισσότερο από την οπτική του Damian, για τον οποίο μαθαίνουμε και περισσότερα, όπως και για το πως η φιλία της Anyas με την Becky έχει βοηθήσει τη δεύτερη.

Γενικότερα, υπάρχει μια ισορροπία μεταξύ του υπερβολικά χαζού και αστείου με τις σκέψεις των χαρακτήρων. Μπορεί, δηλαδή να αντιδρούν υπερβολικά σε καταστάσεις και γεγονότα ή να έχουν δυνάμεις που ίσως ξεφεύγουν από τα όρια της πραγματικότητας, παρόλα αυτά τα προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν είναι απλά και καθημερινά, κάνοντας ευκολότερο στον θεατή να ταυτιστεί με αυτά.

Η μουσική και το animation φυσικά παρέμειναν εξαιρετικά προσεγμένα, με καθαρή και όμορφη εικόνα και jazzy ήχους να καθοδηγούν και να συνοδεύουν τις σκηνές στα σημεία που πρέπει και όταν πρέπει. Είχαμε και αλλαγή τόσο του opening όσο και του ending, που τιτλοφορούνται ως «SOUVENIR» και «Shikisai» αντίστοιχα.


Slice of life ή action;

Υπήρξαν βέβαια και κάποια αρνητικά στοιχεία. Αρχικά, αν και ξεκίνησα τη σειρά με ιδιαίτερο ζήλο, περιμένοντας να δω κάτι που θα έμοιαζε με το πρώτο μέρος, σταδιακά άρχισα να κουράζομαι από τα slice of life επεισόδια, τα οποία ένιωθα περισσότερο ως fillers πάρα ως συνέχεια της σειράς. Αν και το SPY X FAMILY προσπαθεί να καλύψει το γεογονός ότι αποτελεί slice of life anime λόγω της πλοκής του, στην τελική παραμένει σε αυτό το είδος και αυτό δεν είναι φυσικά κακό, όμως από τη στιγμή που ξεκίνησε τόσο δυναμικά, πιστεύω πως η απότομη αυτή στροφή έριξε κάπως τη συνολική του παρουσίαση. Για παράδειγμα, περίμενα να δω τη Yor σε περισσότερες αποστολές, κάτι που δεν είχαμε την ευκαιρία να δούμε στο πρώτο μέρος, προσπαθώντας ταυτόχρονα να ισορροπήσει και την καθημερινή της ζωή ως νοικοκυρά, συνδυάζοντας έτσι και το slice of life στοιχείο, κάτι που δεν έγινε. Ακόμα, η Fiona ως προσθήκη στη σειρά, αν και ήταν η αιτία και ο παράγοντας για τη δημιούργια αρκετά περισσότερων και πολύ αστείων σκηνών, παρουσιάστηκε λίγο ως ένας one time «εχθρός» και λειτούργησε ως μέσο για τη σύσφιξη των σχέσων των πρωταγωνιστών, παρά ως ένας ολοκληρωμένος νέος χαρακτήρας.


Συμπερασματικά λοιπόν, μπορώ να πω πως το SPY X FAMILY Part 2, αν και δε μοιράστηκε την ίδια «δόξα» που είχε και το πρώτο μέρος, παραμένει πολύ αστείο και ενδιαφέρον και μπορεί να λειτουργήσει ως καλός πρόλογος για τη δεύτερη, ανατρεπτική και πολύ πιο «εκρηκτική» σεζόν, την οποία περιμένουμε όλοι με ανυπομονησία!


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.