Η μεγάλη γιορτή των κόμικς και της geek culture, το comicdom con, επέστρεψε! Από φέτος διοργανώνεται σε νέα τοποθεσία, στην Τεχνόπολη, αντί της πλατείας Κλαυθμώνος και της Ελληνοαμερικάνικης Ένωσης. Το con πραγματοποιήθηκε 12-14 Μάη και η είσοδος ήταν δωρεάν.

Η Τεχνόπολη πλέον φιλοξενεί πολλά παρόμοια φεστιβάλ. Στον εσωτερικό χώρο είχαν στηθεί οι πάγκοι των καλλιτεχνών και των comic artists. Παράλληλα σε ξεχωριστό χώρο διεξαγόταν η έκθεση του comicdom con, με αφιέρωμα στην ιταλική τέχνη των κόμικς. Τιμώμενη καλλιτέχνης φέτος ήταν η Αγγελική Σαλαμαλίκη, η οποία φιλοτέχνησε και το artwork του con. Οι επισκέπτες μπορούσαν να δουν τους αγαπημένους τους καλλιτέχνες και να ψωνίσουν, αλλά και να παίξουν το νέο παιχνίδι Legend of Zelda στο stand της Nintendo!

Στον εξωτερικό χώρο τοποθετήθηκαν τα περίπτερα και πάγκοι εκδοτικών και καταστημάτων. Ο κόσμος είχε πληθώρα επιλογών για αγορές από βιβλία, manga και μπλούζες έως και μπύρες ελληνικών ζυθοποιείων! Επίσης, υπήρχαν και επιλογές αγοράς φαγητού και ροφημάτων, καθώς και χώρος ανάπαυσης για τους επισκέπτες.

Ο αριθμός των cosplays σε αυτό το event ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Cosplayers κάθε ηλικίας τίμησαν το comicdom con με την παρουσία τους και έκαναν τον παλμό του πιο δυνατό, χαρίζοντας σε όλους χαμόγελα. Όπως κάθε φορά, διεξήχθη και ο διαγωνισμός cosplay, με πολλά δώρα για τους νικητές.

Cosplay contest.
Οι νικητές του διαγωνισμού.
(Φωτογραφία από Άκη Τριανταφύλλου)

Σίγουρα το comicdom con διατηρεί μια πολύ όμορφη και ιδιαίτερη ατμόσφαιρα όλα αυτά τα χρόνια. Στη νέα του τοποθεσία όμως απέκτησε νέα αίγλη και αυτό φάνηκε από τα χιλιάδες άτομα που πέρασαν από εκεί το τριήμερο. Αξίζουν σε όλους πολλά συγχαρητήρια και αναμένουμε το επόμενο comicdom con!


Πηγές:
https://www.comicdom-con.gr/


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.