Όπως κάθε χρόνο, η είσοδος του Δεκέμβρη συνοδεύεται από το Athenscon, μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις κόμικς και geek κουλτούρας στην Ελλάδα. Ένα τριήμερο γεμάτο συγκινήσεις, στις 1-3 Δεκεμβρίου, έλαβε χώρα στο Παλαιό Φάληρο.

The entrance of Athenscon.
Εικόνα από την είσοδο.

Η έκθεση απαρτιζόταν από δύο ορόφους. Στο ισόγειο βρίσκονταν τραπέζια εκθετών, περίπτερα καταστημάτων, ο χώρος των επίτιμων προσκεκλημένων, πάγκοι εκδοτικών και εταιρειών τεχνολογίας. Υπήρχαν επίσης και εκθέματα και διαδραστικά παιχνίδια. Οι επισκέπτες μπορούσαν να αγοράσουν από συλλεκτικές φιγούρες, κοσμήματα και κόμικς, μέχρι replica σπαθιών και διακοσμητικά χώρου.

Στον πρώτο όροφο είχε τοποθετηθεί το cosplay alley με cosplayers που παρουσίαζαν τη δουλειά τους. Λίγο πιο πέρα είχε στηθεί και ρινγκ zmak για show επαγγελματικής πάλης, το οποίο παρακολουθούσαν οι επισκέπτες. Στον ίδιο όροφο υπήρχε χώρος φαγητού, ομιλιών και ρετρό βιντεοπαιχνιδιών.

Το πρόγραμμα του Athenscon περιλάμβανε πολλές ομιλίες και παρουσιάσεις, show επαγγελματικής πάλης, εργαστήρια, καθώς και board games. Οι επισκέπτες είχαν επίσης τη δυνατότητα να φωτογραφηθούν με διάσημους καλεσμένους και να λάβουν τα αυτόγραφά τους.

Anime portal Athenscon panel.
Το anime portal στο Athenscon επιφύλασσε μια έκπληξη για το κοινό του.

Δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε φυσικά Athenscon δίχως cosplayers. Μεγάλος αριθμός από αυτούς κατέκλυσε την εκδήλωση και χάρισε πολλά χαμόγελα στους επισκέπτες.

Συνοψίζοντας, το Athenscon προσέφερε ξανά μια υπέροχη εμπειρία, αφήνοντας πίσω όμορφες αναμνήσεις. Οι διοργανωτές και οι εθελοντές του αξίζουν συγχαρητήρια για την οργάνωση και την ομαλή διεξαγωγή του καθ’ όλη την διάρκεια του τριημέρου. Αναμένουμε το επόμενο με ανυπομονησία!


Πηγές:
https://www.athenscon.gr/


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.