Τον Μάιο στην Θεσσαλονίκη έχει καθιερωθεί το comic con, ένα από τα μεγαλύτερα events της χώρας. Και αυτή τη χρονιά διοργανώθηκε στο Βελλίδειο 17 -19 Μάη, αλλά πλέον έχει και δεύτερο όροφο, αυξάνοντας το μέγεθός του για πρώτη φορά! Καλλιτέχνες, κομίστες, cosplayers και καλεσμένοι από εντός και εκτός της χώρας τίμησαν το comic con.

Όσον αφορά τον χώρο, η πρόσβαση ήταν εύκολη καθώς βρίσκεται κοντά στο κέντρο της πόλης. Το ισόγειο του κτηρίου περιλάμβανε περίπτερα καταστημάτων, make up artists, πάγκους με χειροποίητα κοσμήματα και αντικείμενα, καθώς και συγγραφείς βιβλίων. Στον ίδιο όροφο βρίσκονταν κυλικείο, έκθεση με φιγούρες και φυσικά το anime portal!

Ο δεύτερος όροφος περιλάμβανε το artist alley και cosplay alley. Ήταν αφιερωμένος σε δημιουργούς, στους πάγκους των οποίων οι επισκέπτες μπορούσαν να θαυμάσουν και να προμηθευτούν έργα τους. Αυτά περιλάμβαναν από prints και φιγούρες, μέχρι κόμικς και αρωματικά κεριά! Εκεί βρίσκονταν και οι φετινοί καλεσμένοι του con από Ελλάδα και εξωτερικό, ανάμεσά τους και ο αγαπημένος voice actor Ακίνδυνος Γκίκας! Στον χώρο είχε στηθεί και μια σκηνή όπου έγινε cosplay parade.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε παρουσιάσεις, ομιλίες των προσκεκλημένων καλλιτεχνών, εργαστήρια-workshops καθώς και παιχνίδια με ερωτήσεις. Επίσης στον δεύτερο όροφο διενεργούνταν sessions επιτραπέζιων roleplay στα οποία μπορούσαν να συμμετάσχουν οι επισκέπτες.

Στο comic con προσήλθαν cosplayers όχι μόνο από Θεσσαλονίκη και Αθήνα αλλά και ακόμα και Κύπρο! Τεράστιος αριθμός από αυτούς κόσμησε το event με ευφάνταστες και όμορφες στολές από ταινίες, άνιμε και βιντεοπαιχνίδια.

Συνοψίζοντας, το comic con έκανε πολύ καλή δουλειά και φέτος, μεριμνώντας για τις ανάγκες εκθετών και επισκεπτών. Ο χώρος είχε κλιματισμό, πρώτες βοήθειες και επιλογές για φαγητό και καφέ. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε οργανωτές και εθελοντές. Φαίνεται η αγάπη τους για την έκθεση και ελπίζουμε να μας εκπλήξουν ευχάριστα ξανά και στο επόμενο comic con!


Πηγές:
https://thecomiccon.gr/


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.